Η Daily Mail χαρακτηρίζει τον Γιούνκερ "μέθυσο"

Η Daily Mail χαρακτηρίζει τον Γιούνκερ "μέθυσο" Facebook Twitter
1

Εντείνονται οι βρετανικές πιέσεις για να μην αναδειχθεί ως νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 26 και 27 Ιουνίου που αναμένεται να αποφασίσει για το θέμα. Τη σκυτάλη πήρε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η οποία σε δημοσίευμά της χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup ως "μέθυσο" και ανίκανο να διατηρήσει τη θέση για την οποία προαλείφεται.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επισημαίνει ότι η φερόμενη αδυναμία του Γιούνκερ στο ποτό είναι "κοινό μυστικό" στις Βρυξέλλες και επικαλείται "διπλωματικές πηγές" που λένε ότι "ο κ. Γιούνκερ φέρεται να πίνει κονιάκ για πρωινό".

Εξοργισμένος από όλα αυτά ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είχε απαντήσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας: «Δεν έχω πρόβλημα με το ποτό, έλεος! Αφήστε με ήσυχο. Οι κατηγορίες είναι ψεύτικες. Δεν έχω προβλήματα υγείας! Το βρίσκω προσβλητικό να πρέπει να έρχομαι συνεχώς αντιμέτωπος με φήμες για μένα».

Εκτός από τη -διακριτική ως τώρα- στήριξη της Άνγκελα Μέρκελ και άλλων συντηρητικών ηγετών της ΕΕ -μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς, ως υποψήφιος του ΕΛΚ, ο Γιούνκερ έχει και τη στήριξη των εννέα σοσιαλδημοκρατών ηγετών, όπως ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Για να εξασφαλίσει την εκλογή του ο Γιούνκερ πρέπει να λάβει τη στήριξη της πλειοψηφίας των 28 κρατών-μελών και να συγκεντρώσει τουλάχιστον 376 ψήφους στο Ευρωπαϊκό Κοινουβούλιο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM
Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια