28% αύξηση στις εισπράξεις από το τουρισμό το πρώτο τετράμηνο

28% αύξηση στις εισπράξεις από το τουρισμό το πρώτο τετράμηνο Facebook Twitter
2

Μεγάλη αύξηση, της τάξεως του 28%, καταγράφουν οι εισπράξεις από τον τουρισμό το πρώτο τετράμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, αγγίζοντας τα 900 εκατ. ευρώ.

Μεγαλύτερη αύξηση εμφάνισαν οι εισπράξεις από τους κατοίκους των εκτός ΕΕ χωρών κατά 32,4%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 412 εκατ. ευρώ, και δευτερευόντως οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 28 που διαμορφώθηκαν στα 446 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 25,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.


Από τις υπόλοιπες χώρες σημαντική αύξηση κατά 32,7% εμφάνισαν οι εισπράξεις από Ρωσία στα 34 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν μόλις κατά 2,1% στα 50 εκατ. ευρώ.

Οι εισπράξεις ακολουθούν την άνοδο στις αφίξεις οι οποίες το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο έφθασαν τα 1,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 21,1% σε σχέση με πέρυσι, συνομολογώντας ότι θα έχουμε μια ακόμη χρονιά-ρεκόρ στις αφίξεις. 

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ των 28, διαμορφώθηκε σε 1.022 εκατομμύρια αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 23% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Οι αφίξεις από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 15,3% και οι αφίξεις από τις χώρες ΕΕ των 28 εκτός της ζώνης του ευρώ κατά 32,9%.

Από τις χώρες εκτός ΕΕ, οι αφίξεις από τη Ρωσία παρουσίασαν αύξηση κατά 54,2% και διαμορφώθηκαν στις 37 χιλ. ταξιδιώτες και οι αφίξεις από τις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση κατά 24% και διαμορφώθηκαν στις 58 χιλ. ταξιδιώτες.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια