28% αύξηση στις εισπράξεις από το τουρισμό το πρώτο τετράμηνο

28% αύξηση στις εισπράξεις από το τουρισμό το πρώτο τετράμηνο Facebook Twitter
2

Μεγάλη αύξηση, της τάξεως του 28%, καταγράφουν οι εισπράξεις από τον τουρισμό το πρώτο τετράμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, αγγίζοντας τα 900 εκατ. ευρώ.

Μεγαλύτερη αύξηση εμφάνισαν οι εισπράξεις από τους κατοίκους των εκτός ΕΕ χωρών κατά 32,4%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 412 εκατ. ευρώ, και δευτερευόντως οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 28 που διαμορφώθηκαν στα 446 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 25,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.


Από τις υπόλοιπες χώρες σημαντική αύξηση κατά 32,7% εμφάνισαν οι εισπράξεις από Ρωσία στα 34 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν μόλις κατά 2,1% στα 50 εκατ. ευρώ.

Οι εισπράξεις ακολουθούν την άνοδο στις αφίξεις οι οποίες το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο έφθασαν τα 1,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 21,1% σε σχέση με πέρυσι, συνομολογώντας ότι θα έχουμε μια ακόμη χρονιά-ρεκόρ στις αφίξεις. 

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ των 28, διαμορφώθηκε σε 1.022 εκατομμύρια αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 23% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Οι αφίξεις από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 15,3% και οι αφίξεις από τις χώρες ΕΕ των 28 εκτός της ζώνης του ευρώ κατά 32,9%.

Από τις χώρες εκτός ΕΕ, οι αφίξεις από τη Ρωσία παρουσίασαν αύξηση κατά 54,2% και διαμορφώθηκαν στις 37 χιλ. ταξιδιώτες και οι αφίξεις από τις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση κατά 24% και διαμορφώθηκαν στις 58 χιλ. ταξιδιώτες.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια