"Παχυντικός" ο ύπνος με το φως αναμμένο

"Παχυντικός" ο ύπνος με το φως αναμμένο Facebook Twitter
3

Ο ύπνος με αναμμένο το φως ή σε δωμάτια που μπαίνει πολύ φως από έξω, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα "παχυντικός" όπως υποστηρίζει νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, ο "φωτεινός" ύπνος συσχετίζεται με την παχυσαρκία, καθώς η έκθεση στο φως τα βράδια φαίνεται πως προσδίδει παραπάνω κιλά στους ανθρώπους, όμως δεν έχει καταφέρει να αποδείξει ότι ο πρώτος παράγων όντως αποτελεί την αιτία για τον δεύτερο.

Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι το νυχτερινό φως αποδιοργανώνει το βιολογικό «ρολόι» του ανθρώπου, που έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε κανείς να είναι ενεργός τη μέρα και αδρανής τις νύχτες. Το τεχνητό φως (με το οποίο π.χ. εργάζονται οι άνθρωποι σε νυχτερινές βάρδιες) έχει αποδειχτεί ότι προκαλεί ορμονικές, μεταβολικές και άλλες αλλαγές στον οργανισμό.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φίλε μου, πώς πήγε μέχρι τώρα το καλοκαίρι σου;

Καλοκαίρι 2026 / Φίλε μου, πώς πήγε το καλοκαίρι σου;

Έκανες ωραία ταξίδια; Ήταν το νησί όπως το περίμενες; Δούλευες ή ήσουν από τους τυχερούς που οι διακοπές ξεκίνησαν Ιούνιο και κρατάνε ακόμα; 11 άτομα που πήραν μόλις το καράβι της επιστροφής μιλούν για το καλοκαίρι τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
«Πολλοί αποφεύγουν τα ευαίσθητα λουλούδια. Όχι εγώ»

Lifo Videos / «Πολλοί αποφεύγουν τα ευαίσθητα λουλούδια. Όχι εγώ»

Για τη Δέσποινα Ισοπούλου η ανθοδετική δεν είναι διακόσμηση, αλλά μια μορφή σύνθεσης, γλυπτικής και αφήγησης, όπου τα λουλούδια, τα κλαδιά και τα κενά ανάμεσά τους συνδιαλέγονται σαν υλικά ενός έργου τέχνης.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

3 σχόλια
Πολυ σωστα !Οπως μαλιστα συμπεραινει αλλη "ερευνα", οσοι κοιμουνται σε απολυτο σκοταδι 14 ωρες την ημερα αδυνατιζουν ευκολα και συντομα.Αρκει,βεβαια,τις υπολοιπες 8 ωρες να μην τρωνε τιποτα !