Focus: «O Βενιζέλος ξεσηκώνει τη Γαλλία κατά της Γερμανίας»

Focus: «O Βενιζέλος ξεσηκώνει τη Γαλλία κατά της Γερμανίας» Facebook Twitter
2

Το περιοδικό Φόκους, καταλογίζει σε άρθρο του στην Ελλάδα ότι δια του Β. Βενιζέλου εξεγείρει το Παρίσι κατά του Βερολίνου. Συγκεκριμένα το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται σε ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, όπου ο κ. Βενιζέλος είπε τη φράση: «Το Παρίσι πρέπει να γίνει πιο ενεργό».

 «Για την ελληνική κυβέρνηση η Γερμανία έχει γίνει υπερβολικά ισχυρή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός Εξωτερικών, Β. Βενιζέλος, ζητά από τη Γαλλία να παίξει έναν πιο ενεργό ρόλο» αναφέρει το Focus στον πρόλογο του δημοσιεύματος.

Σύμφωνα πάντως με το ΑΠΕ, αξιωματούχοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφραζαν την απορία τους, για την έκταση και τις παρερμηνείες που αποδόθηκαν στις αναφορές του υπουργού Εξωτερικών, Β. Βενιζέλου, κατά την ομιλία του στο Ελληνο-γαλλικό Επιμελητήριο.

Όπως και να’ χει, είναι δύσκολο πάντως να ξεσηκωθούν οι Γάλλοι, καθώς ο Ολάντ φαίνεται να κινείται με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα προς την αγκαλιά του Βερολίνου. Οι περικοπές ύψους 50 δισεκατομμυρίων που ανακοίνωσε ικανοποίησαν τον κ. Σόιμπλε και ενθουσίασαν τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες. Την ίδια ώρα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η γαλλική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο τον «αρχιτέκτονα» της εσωτερικής υποτίμησης στη Γερμανία την προηγούμενη δεκαετία. Το Ελιζέ διέψευσε τα δημοσιεύματα αλλά με πολύ χλιαρό τρόπο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια