Focus: «O Βενιζέλος ξεσηκώνει τη Γαλλία κατά της Γερμανίας»

Focus: «O Βενιζέλος ξεσηκώνει τη Γαλλία κατά της Γερμανίας» Facebook Twitter
2

Το περιοδικό Φόκους, καταλογίζει σε άρθρο του στην Ελλάδα ότι δια του Β. Βενιζέλου εξεγείρει το Παρίσι κατά του Βερολίνου. Συγκεκριμένα το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται σε ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, όπου ο κ. Βενιζέλος είπε τη φράση: «Το Παρίσι πρέπει να γίνει πιο ενεργό».

 «Για την ελληνική κυβέρνηση η Γερμανία έχει γίνει υπερβολικά ισχυρή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός Εξωτερικών, Β. Βενιζέλος, ζητά από τη Γαλλία να παίξει έναν πιο ενεργό ρόλο» αναφέρει το Focus στον πρόλογο του δημοσιεύματος.

Σύμφωνα πάντως με το ΑΠΕ, αξιωματούχοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφραζαν την απορία τους, για την έκταση και τις παρερμηνείες που αποδόθηκαν στις αναφορές του υπουργού Εξωτερικών, Β. Βενιζέλου, κατά την ομιλία του στο Ελληνο-γαλλικό Επιμελητήριο.

Όπως και να’ χει, είναι δύσκολο πάντως να ξεσηκωθούν οι Γάλλοι, καθώς ο Ολάντ φαίνεται να κινείται με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα προς την αγκαλιά του Βερολίνου. Οι περικοπές ύψους 50 δισεκατομμυρίων που ανακοίνωσε ικανοποίησαν τον κ. Σόιμπλε και ενθουσίασαν τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες. Την ίδια ώρα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η γαλλική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο τον «αρχιτέκτονα» της εσωτερικής υποτίμησης στη Γερμανία την προηγούμενη δεκαετία. Το Ελιζέ διέψευσε τα δημοσιεύματα αλλά με πολύ χλιαρό τρόπο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια