Σοκάρει και πάλι ο Ντιτρού

Σοκάρει και πάλι ο Ντιτρού Facebook Twitter
20

 

Σοκάρει και πάλι ο Ντιτρού Facebook Twitter

Ξαναχτυπά ο αμετανόητος, απαγωγέας παιδεραστής και δολοφόνος παιδιών Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος από τη φυλακή όπου βρίσκεται έστειλε επιστολή 44 σελίδων στον πατέρα ενός εκ των θυμάτων του, «σκοτώνοντας εκτός από τα παιδιά και την αλήθεια», όπως έγραψε χαρακτηριστικά η βελγική εφημερίδα La Dernieure Heure.

Ο απαγωγέας, βιαστής έξι παιδιών και δολοφόνος 4 εξ αυτών έστειλε τη χειρόγραφη επιστολή στον Ζαν Ντενί Λε Ζεν, τον πατέρα ενός οκτάχρονου κοριτσιού που απήγαγε, βίασε και σκότωσε.

Το τρομερό είναι ότι αναφέρεται στην αποβολή της συζύγου του και συνενόχου του προκειμένου να δικαιολογήσει τους φόνους. Η σύζυγος του έχει αποφυλακιστεί και έχει κλειστεί σε μοναστήρι.

Σοκάρει και πάλι ο Ντιτρού Facebook Twitter

Γράφει ο παιδεραστής, βιαστής και δολοφόνος σε σημείο της επιστολής του προς τον τραγικό πατέρα, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα:

«Ποιος μπορεί να κατανοήσει καλύτερα και να αισθανθεί την θλίψη, την εξέγερση, τον θυμό και όλα τα άλλα αρνητικά συναισθήματα που κατατρώγουν την καρδιά ενός πατέρα πληγωμένου από τον θάνατο του παιδιού του, από έναν άλλον πατέρα που υφίσταται τα ίδια βάσανα».  

Σοκάρει και πάλι ο Ντιτρού Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο του βελγικού Πανεπιστημίου Libre, Ισιντόρ Πελκ ο Ντιτρού θέλει να μιλάει ακόμη ο κόσμος για αυτόν και να τον κάνει να υποφέρει κι άλλο. "Ο τρόπος με τον οποίο ο Μαρκ Ντιτρού επιχειρεί να απαλλαχθεί μέσω της επιστολής είναι ενδεικτικός ενός ψυχοπαθούς, αδιάφορου απέναντι στον πόνο που προκάλεσε σε άλλους και απέναντι στις πιο βασικές ανθρώπινες αξίες» λέει.

Ο Ντιτρού δεν διάλεξε τυχαία τον Ζαν Ντενί Λε Ζεν για να του στείλει την επιστολή. Είναι ο πιο γνωστός συγγενής των θυμάτων του και έβγαινε συχνά στα Μέσα για να προστατεύσει τη μνήμη τους. Το 2012 δήλωσε ότι «γυρνά οριστικά σελίδα» σε αυτή την υπόθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει στην πρόκληση Ντιτρού, δηλώνει ωστόσο σοκαρισμένος, σύμφωνα με το RTL.be.

Ο δολοφόνος και βιαστής συνελήφθη το 1996 καθώς είχε ήδη ανάλογο παρελθόν και οι Αρχές τον είχαν αφήσει ελεύθερο. Μετά τη νέα σύλληψη του βρέθηκαν ειδικά κελιά στο υπόγειο του σπιτιού του, μέσα στα οποία τα μικρά κορίτσια πέρασαν φρικτές ώρες. Δύο από αυτά, κατέστη δυνατό να εντοπιστούν όσο ήταν ακόμη νωρίς και βρίσκονταν ακόμα στη ζωή. Βρέθηκαν στο κελί σε άθλια ψυχολογική αλλά και σωματική κατάσταση. Άλλα τέσσερα κορίτσια εντοπίστηκαν νεκρά. Δύο από αυτά, η Αν Μάρσαλ, 17 ετών και Έφγε Λάμπρεκς, 19 ετών, βρέθηκαν θαμμένες στον κήπο του σπιτιού του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τα δύο άτυχα κορίτσια, ναρκώθηκαν και θάφτηκαν ζωντανά. Άλλα δύο νεκρά θύματα ήταν κλεισμένα στο κελί όταν αυτός είχε συλληφθεί την πρώτη φορά.

Η σύζυγός του, παρά το γεγονός πως βρισκόταν στο σπίτι, δεν κατέβηκε ποτέ να δώσει στα δύο κοριτσάκια ένα πιάτο φαγητό, με αποτέλεσμα να πεθάνουν από ασιτία. Δήλωσε αργότερα στο δικαστήριο, δεν το έκανε επειδή φοβόταν.

Toν περασμένο Φεβρουάριο ο Ντιτρού είχε απασχολήσει και πάλι την επικαιρότητα αφού πληροφορίες ανέφεραν ότι η βελγική δικαιοσύνη ήταν έτοιμη να διαπράξει και πάλι το ίδιο λάθος αποφυλακίζοντας τον επειδή είχε εκτίσει το 1/3 της ποινής του.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM

σχόλια

15 σχόλια
Τελικά υπάρχουν και στο Βέλγιο καραγκιόζηδες δημοσιογράφοι. Γιατί να δημοσιεύσει η εφημερίδα την επιστολή Ντιτρού; Υπήρχε κανένας λογος ενημέρωσης του κοινού;
Δεν πιστεύω ότι η θανατική καταδίκη είναι χειρότερη ποινή από τα -πραγματικά- ισόβια. Κι εγώ πιστεύω ότι οι παιδεραστές δεν σωφρονιζονται, αλλά θεωρώ ότι έχουμε δικαίωμα να αφαιρέσουμε ανθρώπινη ζωή μόνο σε άμεση αυτοάμυνα. Ας μείνει μέσα για πάντα.
ο σαδισμος που επεδειξε στα θυματα του και στον πατερα ενος εξ αυτων, αλλα και η δραση του, θυμιζει τον albert fish. Σε μια πολυ πιο ελαφρια εκδοχη βεβαια. Εκεινο το τερας ηταν απεριγραπτο. Οποιος ενδιαφερεται ας ψαξει μονος να δει τι ειναι ικανο να κανει το ειδος μας.Το κοινο των περισσοτερων (αν οχι ολων) κατα συρροη δολοφονων και δολοφονων παιδιων, ειναι η κακοποιηση που οι ιδιοι ειχαν υποστει σαν παιδια, χωρις αυτο βεβαια να τους δινει κανενα ελαφρυντικο. Μακαρι να χαθει γρηγορα απ'αυτον τον κοσμο αυτο το εκτρωμα και μακαρι η γυναικα του να λιωνει απο τυψεις μεχρι τα βαθια γεραματα.
άνθρωπέ μου! άλλο η αποβολή της γυναίκας σου (που έχει συμβεί στις περισσότερες γυναίκες) και άλλο τα ακατονόμαστα βασανιστήρια που έκανες εσύ!!!! Να είσαι γονιός και να σκέφτεσαι ότι το παιδί σου ξεψύχησε τόσο βασανιστικά!! δεν το χωράει ο νους!!
Στείλτε τον στο Οχαϊο ! Εκεί ο "συνάδελφός" του εκτελέστηκε μάλλον με χλωρίνη πατωμάτων στη φλέβα, τάχα γιατί υπήρχε έλλειψη πεντοθάλης !Σημείψση : οι παιδεραστές ΠΑΝΤΑ ξαναβιάζουν (μετα φόνου κιόλας) μόλις βγούν απ'τη φυλακή. Ολοι θυμόμαστε την περίπτωση εκείνου που παρακαλούσε να μήν τον αφήσουν για να μή ξανακάνει τα ίδια.
κακα τα ψεμματα ολοι θελουμε να τον δουμε να τιναζει τα πεταλαας τον αποφυλακισουν λοιπον και στην πρωτη γωνια που θα στριψει καποιος να του σφινωσει ενα τσεκουρι αναμεσα στα φρυδια
Αυτές οι περιπτώσεις βιασμού παιδιών, είναι οι μόνες που κάνουν την συνείδησή μου επιρεπή προς την θανατική καταδίκη, παρ΄όλο που είμαι ξεκάθαρα εναντίον. Ας μη ξεχνάμε όμως, οτι κι αυτός είναι παράγωγο αυτής της κοινωνίας. Καλό είναι να μη πέφτουμε απο τα σύνεφα, και να κοιτάξουμε γύρω μας (έχουμε και στην Ελλάδα αρκετά περιστατικά) και να αναρωτηθούμε τί φταίει και οι μεγάλοι κακοποιούν τα παιδιά, που με την ευρύτερη έννοια, συμβαίνει κατα κόρον.
Νομίζω πως σε περιπτώσεις αμετανόητων παιδεραστών - παιδοκτόνων όπως αυτού του τύπου, πρέπει να επέλθει η θανατική ποινή!όχι να τον απελευθερώσουν κιόλας!!για όνομα...
υποθετω πως αυτοι που σε μαυριζουν, θεωρουν πως αυτο το βδελυγμα θα μπορουσε να θεραπευτει με λιγο ψυχοθεραπεια, γιογκα, ρεικι και περιπατους στους αγρους, μετα να γραψει ενα βιβλιο για την εμπειρια του και αφου του δωθει η ελευθερια του να ενταχθει στην κοινωνια. Και γιατι οχι, να ανοιξει ενα φουρνο και να ψηνει κουλουρακια για τα παιδια. Στα ροζ συννεφακια ολα ειναι πιθανα.