ΗΠΑ: 4χρονη σκότωσε με καραμπίνα τον συνομήλικο ξάδελφο της

ΗΠΑ: 4χρονη σκότωσε με καραμπίνα τον συνομήλικο ξάδελφο της Facebook Twitter
5

4χρονη πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα συνομήλικο εξάδελφο της σε σπίτι στο Ντιτρόιτ. Η 4χρονη είχε βρει την καραμπίνα στο σπίτι των παπούδων τους, όπου είχαν πάει για επίσκεψη. Ενώ έπαιζαν η 4χρονη πυροβόλησε το ξαδελφάκι της στο στήθος.


Οι παππούδες δεν βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή του ατυχήματος. Είχαν αφήσει τα παιδιά στην επίβλεψη ενός οικογενειακού φίλου.

Ως ένα "τραγικό, τραγικό ατύχημα" χαρακτήρισε το περιστατικό ο επικεφαλής της αστυνομίας, λέγοντας επίσης ότι είναι ένα παράδειγμα του γιατί πρέπει να φυλάσσονται τα όπλα σε ασφαλές μέρος.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτό το θέμα με τις ΗΠΑ που πολύ συχνά κάποιος παίρνει όπλο και σκοτώνει τα παιδάκια στο σχολείο,τον κόσμο στον κινηματογράφο,τους πρώην εργοδότες του,τον εξάδελφό του στην προκειμένη περίπτωση,και να μην γίνεται καν συζήτηση για κατάργηση της οπλοκατοχής ειλικρινά δεν το αντιλαμβάνομαι.
Για το σχετικό επεισόδιο ευθύνη φέρει ο ενήλικος που είχε το όπλο γεμάτο, σε ένα χώρο με παιδιά, χωρίς ασφάλεια στη σκανδάλη και χωρίς να το έχει σε μέρος που να μη μπορούν να το πάρουν παιδιά που δεν έχουν ιδέα τι θα πει όπλο. Όσο για το θέμα της οπλοκατοχής, αυτό είναι άλλη συζήτηση, για την οποία θα βρείτε υπέρ και κατά και από τις δυό πλευρές. Στην Ελλάδα έχετε συνηθίσει στην απαγόρευση της οπλοκατοχής, για οποιουσδήποτε λόγους, και συγκρίνετε την ΕΛληνική πραγματικότητα με αυτή χωρών όπου επιτρέπεται. Συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ γίνεται κάθε μέρα, και οι κανονισμοί διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Το κοινωνικό σύστημα διαφέρει εκεί από την Ελλάδα, οπότε μη προσπαθείτε να βάλετε στο ίδιο καλούπι με το ΕΛληνικό.
Μου φαίνεται πλέον λες και διαβάζω μέρα παρά μέρα τέτοιες ειδήσεις... Να δούμε που θα ρίξει το φταίξιμο αυτήν την φορά ο NRA..Βιντεοπαιχνίδια?Ταινίες?Dubstep?
Σε αυτή την περίπτωση, δε πιστεύω ότι ο NRA μπορεί να ρίξει το φταίξιμό παρά μόνο στην αμυαλιά του ατόμου που είχε το όπλο γεμάτο, χωρίς να το έχει ασφαλίσει και σε σημείο όπου παιδία να μη μπορούν να το πάρουν. Δε χρειάζεται συνέντευξη τύπου από NRA, NSA και όποια άλλη οργάνωση για το οφθαλμοφανές. Δε νομίζεις, Polκ ;
Το θέμα είναι ότι τέτοιες "αμυαλιές" συμβαίνουν αρκετά συχνά και είναι βάσιμα επιχειρήματα στην συζήτηση για το gun control στην Αμερική... Απλά είμαι περίεργος να δω πως θα αποφύγει και αυτήν την φορά την όποια ευθύνη φέρει σαν κύριος οργανισμός χορήγησης αδειών για οπλοφορία/οπλοκατοχή. Μην ξεχνάμε ότι η σωστή φύλαξη του όπλου είναι βασικό κομμάτι της σωστής χρήσης. Μάλλον θα το ονομάσει "μεμονωμένο περιστατικό" όπως είπες. Από κει κα πέρα το σχόλιο ήταν σαρκαστικό.