ΗΠΑ: 4χρονη σκότωσε με καραμπίνα τον συνομήλικο ξάδελφο της

ΗΠΑ: 4χρονη σκότωσε με καραμπίνα τον συνομήλικο ξάδελφο της Facebook Twitter
5

4χρονη πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα συνομήλικο εξάδελφο της σε σπίτι στο Ντιτρόιτ. Η 4χρονη είχε βρει την καραμπίνα στο σπίτι των παπούδων τους, όπου είχαν πάει για επίσκεψη. Ενώ έπαιζαν η 4χρονη πυροβόλησε το ξαδελφάκι της στο στήθος.


Οι παππούδες δεν βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή του ατυχήματος. Είχαν αφήσει τα παιδιά στην επίβλεψη ενός οικογενειακού φίλου.

Ως ένα "τραγικό, τραγικό ατύχημα" χαρακτήρισε το περιστατικό ο επικεφαλής της αστυνομίας, λέγοντας επίσης ότι είναι ένα παράδειγμα του γιατί πρέπει να φυλάσσονται τα όπλα σε ασφαλές μέρος.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτό το θέμα με τις ΗΠΑ που πολύ συχνά κάποιος παίρνει όπλο και σκοτώνει τα παιδάκια στο σχολείο,τον κόσμο στον κινηματογράφο,τους πρώην εργοδότες του,τον εξάδελφό του στην προκειμένη περίπτωση,και να μην γίνεται καν συζήτηση για κατάργηση της οπλοκατοχής ειλικρινά δεν το αντιλαμβάνομαι.
Για το σχετικό επεισόδιο ευθύνη φέρει ο ενήλικος που είχε το όπλο γεμάτο, σε ένα χώρο με παιδιά, χωρίς ασφάλεια στη σκανδάλη και χωρίς να το έχει σε μέρος που να μη μπορούν να το πάρουν παιδιά που δεν έχουν ιδέα τι θα πει όπλο. Όσο για το θέμα της οπλοκατοχής, αυτό είναι άλλη συζήτηση, για την οποία θα βρείτε υπέρ και κατά και από τις δυό πλευρές. Στην Ελλάδα έχετε συνηθίσει στην απαγόρευση της οπλοκατοχής, για οποιουσδήποτε λόγους, και συγκρίνετε την ΕΛληνική πραγματικότητα με αυτή χωρών όπου επιτρέπεται. Συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ γίνεται κάθε μέρα, και οι κανονισμοί διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Το κοινωνικό σύστημα διαφέρει εκεί από την Ελλάδα, οπότε μη προσπαθείτε να βάλετε στο ίδιο καλούπι με το ΕΛληνικό.
Μου φαίνεται πλέον λες και διαβάζω μέρα παρά μέρα τέτοιες ειδήσεις... Να δούμε που θα ρίξει το φταίξιμο αυτήν την φορά ο NRA..Βιντεοπαιχνίδια?Ταινίες?Dubstep?
Σε αυτή την περίπτωση, δε πιστεύω ότι ο NRA μπορεί να ρίξει το φταίξιμό παρά μόνο στην αμυαλιά του ατόμου που είχε το όπλο γεμάτο, χωρίς να το έχει ασφαλίσει και σε σημείο όπου παιδία να μη μπορούν να το πάρουν. Δε χρειάζεται συνέντευξη τύπου από NRA, NSA και όποια άλλη οργάνωση για το οφθαλμοφανές. Δε νομίζεις, Polκ ;
Το θέμα είναι ότι τέτοιες "αμυαλιές" συμβαίνουν αρκετά συχνά και είναι βάσιμα επιχειρήματα στην συζήτηση για το gun control στην Αμερική... Απλά είμαι περίεργος να δω πως θα αποφύγει και αυτήν την φορά την όποια ευθύνη φέρει σαν κύριος οργανισμός χορήγησης αδειών για οπλοφορία/οπλοκατοχή. Μην ξεχνάμε ότι η σωστή φύλαξη του όπλου είναι βασικό κομμάτι της σωστής χρήσης. Μάλλον θα το ονομάσει "μεμονωμένο περιστατικό" όπως είπες. Από κει κα πέρα το σχόλιο ήταν σαρκαστικό.