Ελεύθερος αφέθηκε ο 65χρονος Έλληνας, πρώτος μηχανικός του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Althea, σημαίας Νήσων Μάρσαλ, που είχε απαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου, μαζί με τον Ουκρανό πλοίαρχο, από δεκαμελή ομάδα πειρατών, 35 ναυτικά μίλια νότια της Γουϊνέας.
Σύμφωνα με την εταιρεία MEDTANKERS MANAGEMENT LTD ελεύθερος αφέθηκε και ο Ουκρανός πλοίαρχος, ενώ δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, όπως αν έχουν καταβληθεί λύτρα στους πειρατές για την απελευθέρωση των ομήρων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, το πλοίο έχει δεκαοχτώ μέλη πληρώματος, εκ των οποίων μοναδικός Έλληνας ήταν ο απαχθείς πρώτος μηχανικός.
Οι πειρατές είχαν εισβάλει στο πλοίο και είχαν απαγάγει τον πρώτο μηχανικό και τον πλοίαρχο χωρίς να πειράξουν τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.
Ελλάδα /
Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Ζευγάρι από το Σικάγο βρέθηκε νεκρό σε ομαδικό τάφο στο Μεξικό - Τι ερευνάται
Καιρός - Μαρουσάκης: Πότε μπορεί να έχει καταιγίδες στην Αττική
Μαχητικά αεροσκάφη: Γιατί πέταξαν πάνω από την Αθήνα
Αλλαγές στις πολυκατοικίες: Έρχονται «μισά» διαμερίσματα - Η νέα διαδικασία για τα κοινόχρηστα
Ryanair: Φόβοι για «χάος» στα αεροδρόμια με το νέο σύστημα ελέγχων - «Οι επιβάτες δεν πρέπει να γίνουν πειραματόζωα»
σχόλια