Ελεύθερος αφέθηκε ο 65χρονος Έλληνας, πρώτος μηχανικός του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Althea, σημαίας Νήσων Μάρσαλ, που είχε απαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου, μαζί με τον Ουκρανό πλοίαρχο, από δεκαμελή ομάδα πειρατών, 35 ναυτικά μίλια νότια της Γουϊνέας.
Σύμφωνα με την εταιρεία MEDTANKERS MANAGEMENT LTD ελεύθερος αφέθηκε και ο Ουκρανός πλοίαρχος, ενώ δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, όπως αν έχουν καταβληθεί λύτρα στους πειρατές για την απελευθέρωση των ομήρων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, το πλοίο έχει δεκαοχτώ μέλη πληρώματος, εκ των οποίων μοναδικός Έλληνας ήταν ο απαχθείς πρώτος μηχανικός.
Οι πειρατές είχαν εισβάλει στο πλοίο και είχαν απαγάγει τον πρώτο μηχανικό και τον πλοίαρχο χωρίς να πειράξουν τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.
Ελλάδα /
Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Νικητής φιλανθρωπικής δημοπρασίας πλήρωσε 9 εκατομμύρια δολάρια για ένα γεύμα με τον Γουόρεν Μπάφετ και τον Στέφεν Κάρι
Akylas: «Λυπάμαι για τη θέση που πήραμε, ίσως να μας αδίκησαν» - Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον τελικό της Eurovision
Έμπολα: «Παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κήρυξε ο ΠΟΥ
Τζόγος, απελπισία και τρεις νεκροί στην Αγία Παρασκευή
Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Φέρονται να δυσκολεύονται να συντηρήσουν βίλα 15 εκατ. δολαρίων
σχόλια