Μαίνονται οι συγκρούσεις Χριστιανών - Μουσουλμάνων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Μαίνονται οι συγκρούσεις Χριστιανών - Μουσουλμάνων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία Facebook Twitter
1

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Δυνάμεις της πολιτοφυλακής των Χριστιανών επιχείρησαν να φθάσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας Μπανγκουί, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, περισσότεροι από 1000 είναι οι νεκροί το τελευταίο διάστημα.

«Το πιο σημαντικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η βία. Οι πολίτες χρειάζονται προστασία. Οι κοινότητες πρέπει να το καταλάβουν αυτό και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η βία πρέπει να τερματιστεί και δεν μπορεί να αποτελεί μέσο επίλυσης των προβλημάτων. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Στο μεταξύ εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να παρέχουμε νερό, φαγητό και στέγη στους ανθρώπους. Να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια», δήλωσε ο διευθυντής της UNICEF για την δυτική και την κεντρική Αφρική.

 

Η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας Βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο η χαώδης κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, καθιστά δύσκολο το έργο των διεθνών οργανώσεων. Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, έκανε λόγο για κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία τον Ιανουάριο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια