Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Δυνάμεις της πολιτοφυλακής των Χριστιανών επιχείρησαν να φθάσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας Μπανγκουί, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, περισσότεροι από 1000 είναι οι νεκροί το τελευταίο διάστημα.

 

«Το πιο σημαντικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η βία. Οι πολίτες χρειάζονται προστασία. Οι κοινότητες πρέπει να το καταλάβουν αυτό και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η βία πρέπει να τερματιστεί και δεν μπορεί να αποτελεί μέσο επίλυσης των προβλημάτων. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Στο μεταξύ εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να παρέχουμε νερό, φαγητό και στέγη στους ανθρώπους. Να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια», δήλωσε ο διευθυντής της UNICEF για την δυτική και την κεντρική Αφρική.

 

 

 

Η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας Βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο η χαώδης κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, καθιστά δύσκολο το έργο των διεθνών οργανώσεων. Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, έκανε λόγο για κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία τον Ιανουάριο.