Μαίνονται οι συγκρούσεις Χριστιανών - Μουσουλμάνων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Μαίνονται οι συγκρούσεις Χριστιανών - Μουσουλμάνων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία Facebook Twitter
1

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Δυνάμεις της πολιτοφυλακής των Χριστιανών επιχείρησαν να φθάσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας Μπανγκουί, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, περισσότεροι από 1000 είναι οι νεκροί το τελευταίο διάστημα.

«Το πιο σημαντικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η βία. Οι πολίτες χρειάζονται προστασία. Οι κοινότητες πρέπει να το καταλάβουν αυτό και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η βία πρέπει να τερματιστεί και δεν μπορεί να αποτελεί μέσο επίλυσης των προβλημάτων. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Στο μεταξύ εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να παρέχουμε νερό, φαγητό και στέγη στους ανθρώπους. Να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια», δήλωσε ο διευθυντής της UNICEF για την δυτική και την κεντρική Αφρική.

 

Η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας Βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο η χαώδης κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, καθιστά δύσκολο το έργο των διεθνών οργανώσεων. Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, έκανε λόγο για κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία τον Ιανουάριο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια