«Ξεπαγώνουν» χρέη του Ιράκ και της Αλβανίας προς τη χώρα μας

«Ξεπαγώνουν» χρέη του Ιράκ και της Αλβανίας προς τη χώρα μας Facebook Twitter
7

Δύο σημαντικές συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης, που είχαν υπογραφεί πριν από χρόνια, θα πάρουν σύντομα το δρόμο για την Ολομέλεια με στόχο να επικυρωθούν από την πλειοψηφία και να εισρεύσουν σταδιακά χρήματα στο δημόσιο ταμείο.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, για συμφωνία με το Ιράκ που υπεγράφη επί Γ. Αλογοσκούφη το 2008 και αφορά στη σταδιακή αποπληρωμή οφειλών του Ιράκ οι οποίες είχαν δημιουργηθεί από την προμήθεια αμυντικού υλικού. Από αυτή τη συμφωνία υπάρχει ακόμη οφειλή του Ιράκ προς τη χώρα μας  ύψους 126 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αποπληρωμή θα γίνει σε 44 εξαμηνιαίες ίσες και διαδοχικές δόσεις και η πρώτη δόση προβλέπεται να καταβληθεί τον Μάρτιο του 2019.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά σε δάνειο που είχε δοθεί επί Μητσοτάκη στην Αλβανία και αφορά στην αποπληρωμή του χρέους της γειτονικής χώρας.. Το συνολικό χρέος της Αλβανικής προς την Ελληνική πλευρά ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια δολάρια και η αποπληρωμή του θα γίνει σε χρονικό διάστημα 10 ετών και σε 20 εξαμηνιαίες ισόποσες δόσεις των 2.034.745 δολάρια.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Απορίες: 1) Πουλάμε εμείς αμυντικό υλικό στο Ιράκ?!?!?!? 2) Με G3 περίμεναν να κερδίσουν τους Αμερικάνους οι Ιρακινοί? Ελπίζω να τους δείξανε πως ξεμπλοκάρουν. (...μάλλον όχι, γι'αυτό χάσανε)3) Πουλάμε με πίστωση 11 χρόνια σε χώρα που έχει πόλεμο?
"44 εξαμηνιαίες ίσες και διαδοχικές δόσεις και η πρώτη δόση προβλέπεται να καταβληθεί τον Μάρτιο του 2019"Α, εντάξει, δηλαδή το 2041 άρχοντες θα 'μαστε.
Καλά, εμείς δεν είμαστε που θέλουμε οι πιστωτές μας μεγαλόψυχα να μας χαρίσουν τα χρέη μας; Και ζητάμε από το κατεστραμμένο, χαροκαμμένο Ιράκ και την πάμφτωχη Αλβανία να ξεπληρώσουν τα δικά τους; Ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν,ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν.