ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«Ξεπαγώνουν» χρέη του Ιράκ και της Αλβανίας προς τη χώρα μας

«Ξεπαγώνουν» χρέη του Ιράκ και της Αλβανίας προς τη χώρα μας Facebook Twitter
7

Δύο σημαντικές συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης, που είχαν υπογραφεί πριν από χρόνια, θα πάρουν σύντομα το δρόμο για την Ολομέλεια με στόχο να επικυρωθούν από την πλειοψηφία και να εισρεύσουν σταδιακά χρήματα στο δημόσιο ταμείο.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, για συμφωνία με το Ιράκ που υπεγράφη επί Γ. Αλογοσκούφη το 2008 και αφορά στη σταδιακή αποπληρωμή οφειλών του Ιράκ οι οποίες είχαν δημιουργηθεί από την προμήθεια αμυντικού υλικού. Από αυτή τη συμφωνία υπάρχει ακόμη οφειλή του Ιράκ προς τη χώρα μας  ύψους 126 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αποπληρωμή θα γίνει σε 44 εξαμηνιαίες ίσες και διαδοχικές δόσεις και η πρώτη δόση προβλέπεται να καταβληθεί τον Μάρτιο του 2019.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά σε δάνειο που είχε δοθεί επί Μητσοτάκη στην Αλβανία και αφορά στην αποπληρωμή του χρέους της γειτονικής χώρας.. Το συνολικό χρέος της Αλβανικής προς την Ελληνική πλευρά ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια δολάρια και η αποπληρωμή του θα γίνει σε χρονικό διάστημα 10 ετών και σε 20 εξαμηνιαίες ισόποσες δόσεις των 2.034.745 δολάρια.

7

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Απορίες: 1) Πουλάμε εμείς αμυντικό υλικό στο Ιράκ?!?!?!? 2) Με G3 περίμεναν να κερδίσουν τους Αμερικάνους οι Ιρακινοί? Ελπίζω να τους δείξανε πως ξεμπλοκάρουν. (...μάλλον όχι, γι'αυτό χάσανε)3) Πουλάμε με πίστωση 11 χρόνια σε χώρα που έχει πόλεμο?
"44 εξαμηνιαίες ίσες και διαδοχικές δόσεις και η πρώτη δόση προβλέπεται να καταβληθεί τον Μάρτιο του 2019"Α, εντάξει, δηλαδή το 2041 άρχοντες θα 'μαστε.
Καλά, εμείς δεν είμαστε που θέλουμε οι πιστωτές μας μεγαλόψυχα να μας χαρίσουν τα χρέη μας; Και ζητάμε από το κατεστραμμένο, χαροκαμμένο Ιράκ και την πάμφτωχη Αλβανία να ξεπληρώσουν τα δικά τους; Ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν,ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν.