Από λεπτομερή έλεγχο για τη γνησιότητα τους θα περάσουν πτυχία και πιστοποιητικά βάσει των οποίων διορίστηκαν και εξελίχθηκαν βαθμολογικά εργαζόμενοι στο δημόσιο. Σύμφωνα με το Έθνος, πρόκειται για τα δικαιολογητικά 622 χιλιάδων υπαλλήλων, όπως τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Αν διαπιστωθεί ότι είναι πλαστογραφημένα, ο υπάλληλος θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης. Οι έλεγχοι θα γίνουν στο Δημόσιο σε υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ΟΤΑ α' και β' βαθμού.
Για όσα δικαιολογητικά δεν είναι νομίμως επικυρωμένα και αφορούν την υπηρεσιακή και μισθοδοτική κατάσταση των εργαζομένων θα ζητείται η εκ νέου επικύρωση των εγγράφων και σε περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί, το έγγραφο δεν θα λαμβάνεται υπόψη, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ελέγχεται η γνησιότητά του.
Στο έγγραφο, που απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, τονίζεται ότι «έχει διαπιστωθεί ότι, σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση ή είναι πρόσφορα για την αξιολόγησή του, με συνέπεια να μην είναι εφικτή η ασφαλής, ορθή και ταχεία επεξεργασία τους, όταν αυτή απαιτείται».
Ελλάδα /
Έλεγχος σε πτυχία και πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Στα άκρα ο Μασκ: «Το όνομα του Τραμπ είναι στη λίστα Επστάιν – Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί»

Γιγαντιαία μονστέρα της δεκαετίας του 1970 επανεντάχθηκε σε εσωτερικό ζωολογικό κήπο

Βίβιαν Τζένα Γουίλσον: Η τρανς κόρη του Έλον Μασκ ανακοίνωσε το ντεμπούτο της στη drag σκηνή

Eurostat: Οι χώρες που επέλεξαν οι τουρίστες το Α΄ τρίμηνο του 2025 - Η θέση «έκπληξη» της Ελλάδας

Ο Diddy εκνεύρισε τον δικαστή: Τον προειδοποίησε ότι μπορεί να αποκλειστεί από την αίθουσα

σχόλια