Από λεπτομερή έλεγχο για τη γνησιότητα τους θα περάσουν πτυχία και πιστοποιητικά βάσει των οποίων διορίστηκαν και εξελίχθηκαν βαθμολογικά εργαζόμενοι στο δημόσιο. Σύμφωνα με το Έθνος, πρόκειται για τα δικαιολογητικά 622 χιλιάδων υπαλλήλων, όπως τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Αν διαπιστωθεί ότι είναι πλαστογραφημένα, ο υπάλληλος θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης. Οι έλεγχοι θα γίνουν στο Δημόσιο σε υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ΟΤΑ α' και β' βαθμού.
Για όσα δικαιολογητικά δεν είναι νομίμως επικυρωμένα και αφορούν την υπηρεσιακή και μισθοδοτική κατάσταση των εργαζομένων θα ζητείται η εκ νέου επικύρωση των εγγράφων και σε περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί, το έγγραφο δεν θα λαμβάνεται υπόψη, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ελέγχεται η γνησιότητά του.
Στο έγγραφο, που απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, τονίζεται ότι «έχει διαπιστωθεί ότι, σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση ή είναι πρόσφορα για την αξιολόγησή του, με συνέπεια να μην είναι εφικτή η ασφαλής, ορθή και ταχεία επεξεργασία τους, όταν αυτή απαιτείται».
Ελλάδα /
Έλεγχος σε πτυχία και πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια
Νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια: Πώς συνέβη - Βρέθηκαν «σχεδόν αγκαλιασμένοι»
Ο Πέρι Μπαμόντε των Cure έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών
Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Αντώνης Κοκορίκος
Gmail: Οι χρήστες σύντομα θα μπορούν να αλλάξουν την διευθυνσή e-mail τους
σχόλια