Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Περισσότεροι από 1.700 οι νεκροί - «Πολλοί ψάχνουν με ό,τι εργαλεία έχουν τους συγγενείς τους στα ερείπια»

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΕΙΣΜΟΙ ΝΕΚΡΟΙ Facebook Twitter
Φωτογραφία από τη Βενεζουέλα μετά τους φονικούς σεισμούς / EPA
0

Περισσότεροι από 1.700 είναι οι νεκροί μετά τους σεισμούς στη Βενεζουέλα μεγέθους 7,2 και 7,5 βαθμών.

Τον νεότερο απολογισμό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Χόρχε Ροδρίγκες.

Στη νέα ενημέρωση, αναφέρεται ότι τουλάχιστον 1.719 άνθρωποι πέθαναν, 5.034 τραυματίστηκαν και 15.866 έχουν μείνει άστεγοι.

Εκφράζονται παράλληλα, φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά, αφού αγνοείται η τύχη περισσότερων από 50.000 ανθρώπων.

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Σε απόγνωση όσοι περιμένουν ακόμη νέα από τις οικογένειές τους

Οι σημαντικές ελλείψεις στις υποδομές και τα σωστικά συνεργεία στη χώρα, εντείνουν το κλίμα απελπισίας σε όσους περιμένουν ακόμη νέα για συγγενείς τους που αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια. Πολλοί ψάχνουν «με ό,τι εργαλεία έχουν τους συγγενείς τους στα ερείπια», σύμφωνα με το BBC.

Η 39χρονη Καρολάιν Ζέρπα προσπαθεί να διασώσει τον πατέρα και τον αδελφό της από κάτω από τα ερείπια με τα χέρια της στη Λα Γκουάρδια, αναφέρει το πρακτορείο, στο οποίο η γυναίκα δήλωσε: «Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά μόνο με μία αξίνα».

Τελικά, έφτασαν εκσκαφείς και σκύλοι ανίχνευσης, αλλά η ίδια πιστεύει ότι είναι πολύ αργά και αισθάνεται ότι οι δυνάμεις αυτές, δεν είναι αρκετές για να βοηθήσουν.

Πλέον, από τη διάσωση, η προσοχή της έχει μετατοπιστεί στην ανάσυρση, «για να βρει τα λείψανα της οικογένειάς της», ώστε να τους δώσει μια «αξιοπρεπή ταφή».

«Έχασα την ανιψιά μου και τον κουνιάδο μου. Πιστεύω ότι αν είχαν έρθει νωρίτερα (οι διασώστες και οι εκσκαφείς), θα μπορούσαν να είχαν σωθεί πολλοί άνθρωποι», λέει με τη σειρά της, μία άλλη γυναίκα, η Ζούλι Μαρίν.

Η Μαρίν ζει στη Λα Γκουάρδια εδώ και 15 χρόνια και πιστεύει ότι είναι αδύνατο να προετοιμαστεί κανείς για μια καταστροφή όπως αυτή.

Ωστόσο, θεωρεί ότι η αντίδραση της πολιτείας ήταν πολύ αργή, κάτι στο οποίο συνέβαλε η τρέχουσα οικονομική κατάσταση της Βενεζουέλας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΟΥΚΑΣ ΤΡΕΧΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΕΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Λούκας Τρέχο: Νεκρή η οικογένεια του πρώην ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου στους σεισμούς της Βενεζουέλας

Το σπίτι του ποδοσφαιριστή βρισκόταν στην παραθαλάσσια πόλη Λα Γκουάιρα, μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΛΠΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΒΟΥΤΣΙΤΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Διεθνή / Εκλογές στη Σερβία: Στις κάλπες αύριο εκατομμύρια ψηφοφόροι – Ο Βούτσιτς απέναντι στο φοιτητικό κίνημα

Οι εν λόγω εκλογές θεωρούνται μία από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις στη σύγχρονη ιστορία της Σερβίας, καθώς λαμβάνουν μορφή άτυπου δημοψηφίσματος
THE LIFO TEAM
ΦΩΤΙΑ ΧΙΤΛΕΡ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΣΑΓΕΡΙ

Διεθνή / Γερμανία: Στις φλόγες επί 14 ώρες η τσαγερί του Χίτλερ - Μία σύλληψη για εμπρησμό

Μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει τη «Φωλιά του Αετού», το ορεινό πανδοχείο στο Μπερχτεσγκάντεν της Βαυαρίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως τσαγερί από τον Αδόλφο Χίτλερ κατά τη ναζιστική περίοδο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ

Διεθνή / Ανάλυση Reuters: Το Ισραήλ μπορεί να αλλάξει ηγέτη αλλά όχι στάση απέναντι στο Ιράν

Στην εκλογική αναμέτρηση τίθενται αντιμέτωποι το δεξιό «Λικούντ» του Νετανιάχου με τους υπερεθνικιστές συμμάχους του και η αντιπολίτευση υπό το κόμμα «Γιασάρ» του πρώην αρχηγού του στρατού Γκάντι Άιζενκοτ
THE LIFO TEAM
Έβαλαν με AI τη σύζυγο του Σάντσεθ να «ομολογεί» — Δικαστική προσφυγή στην Ισπανία

Διεθνή / Έβαλαν με AI τη σύζυγο του Σάντσεθ να «ομολογεί» — Δικαστική προσφυγή στην Ισπανία

Το Λαϊκό Κόμμα δημοσίευσε βίντεο με ψεύτικες «ομολογίες» προσώπων που συνδέονται με τους Σοσιαλιστές. Μία από τις γυναίκες που εμφανίζονται σε αυτό ζητά την απόσυρσή του.
THE LIFO TEAM