Νότια Αφρική: Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 11 ανθρώπους σε ξενώνα

Νότια Αφρική: Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 11 ανθρώπους σε ξενώνα Facebook Twitter
Φωτογραφία: Unsplash
0

Ένοπλοι εισέβαλαν σε ξενώνα στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής και σκότωσαν τουλάχιστον 11 ανθρώπους – ανάμεσά τους και ένα παιδί τριών ετών – ενώ τραυμάτισαν περισσότερους από δέκα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι συνολικά 25 άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας σχετικά με την επίθεση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πρετόρια. Πρόσθεσε ότι 14 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Δέκα πέθαναν στο σημείο και ένας κατέληξε στο νοσοκομείο», ανέφερε επίσης. Στα θύματα περιλαμβάνονται και ένα αγόρι 12 ετών καθώς και ένα κορίτσι 16 ετών.

Η νοτιοαφρικανική αστυνομία παλεύει εδώ και καιρό με τη βία που συνδέεται με παράνομα μπαρ, γνωστά ως shebeens, τα οποία συχνά πωλούν ποτά φτιαγμένα πρόχειρα στο σπίτι και χαμηλής ποιότητας.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αυτά τα παράνομα shebeens μάς δημιουργούν πραγματικό πρόβλημα ως αστυνομία», είπε η εκπρόσωπος στο ειδησεογραφικό κανάλι eNCA. «Διότι πολλές δολοφονίες αναφέρονται σε αυτά τα παράνομα καταστήματα.»

Στο σημείο βρίσκονταν ιατροδικαστικοί και βαλλιστικοί εμπειρογνώμονες μαζί με ανακριτές. «Είμαστε σε ανθρωποκυνηγητό. Προς το παρόν αναζητούμε τρεις υπόπτους», δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΑΤΣΑΔΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

Διεθνή / Γιατί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ήταν ανάξια για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Καραμπατζός, σχολιάζει την είδηση και τον συμβολισμό της παράδοσης του μεταλλίου του Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ