Μπαλί: Θανατική ποινή για τη Βρετανή έμπορο κοκαΐνης

Μπαλί: Θανατική ποινή για τη Βρετανή έμπορο κοκαΐνης Facebook Twitter
4

Η 56χρονη Λίντσεϊ Σάντιφορντ καταδικάστηκε σε θάνατο για διακίνηση ναρκωτικών, στο Μπαλί της Ινδονησίας. Είχε συλληφθεί σε τελωνειακό έλεγχο ρουτίνας τον προηγούμενο Μάιο, μετά από πτήση από την Μπανγκόγκ της Ταϊλάνδης, με 4,8 κιλά κοκαΐνης στη βαλίτσα της.

Η ίδια υποστηρίζει ότι εξαναγκάστηκε να κάνει τη μεταφορά, ενώ οι δικηγόροι της δηλώνουν έκπληκτοι με την ετυμηγορία και θα ασκήσουν έφεση. Οι κατήγοροι αρχικά είχαν προτείνει δεκαπενταετή ποινή φυλάκισης, όμως οι δικαστές δεν της αναγνώρισαν ελαφρυντικά, λέγοντας ότι η πράξη της έβλαψε την εικόνα του Μπαλί ως τουριστικού προορισμού και αποδυνάμωσε τον κυβερνητικό αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Η ανταποκρίτρια του BBC μεταδίδει ότι η κατηγορούμενη βρισκόταν σε κατάσταση σοκ μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η υπόθεση της Σάντιφορντ είχε απασχολήσει και οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων που υποστήριζαν ότι την είχαν στοχοποιήσει έμποροι ναρκωτικών, απειλώντας την για τα παιδιά της. Σε προηγούμενες ακροάσεις, ο δικηγόρος της είχε επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα που την έκαναν εύκολο στόχο.

Εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης και διπλωματίας εναντιώνονται έντονα με τη θανατική ποινή που επιβλήθηκε σε Βρετανό πολίτη. Από το 1998 έχουν εκτελεστεί πέντε αλλοδαποί στο Μπαλί για υποθέσεις σχετικές με ναρκωτικά, αφού η Ινδονησία έχει από τις πιο σκληρές νομοθεσίες παγκοσμίως για παρόμοια ζητήματα. Εκτέλεση, ωστόσο, έχει να γίνει από το 2008.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σχέδιο 15 σημείων» έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν - Τι προβλέπει, οι όροι

Τα δημοσιεύματα για το σχέδιο αυτό έρχονται την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται κι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούν μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, στην περιοχή
THE LIFO TEAM
Το Homme FC ξαναγράφει τι μπορεί να είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα στο queer Λονδίνο

Διεθνή / Ενα transmasc football club στο Λονδίνο φτιάχνει κάτι πολύ μεγαλύτερο από ομάδα

Ξεκινώντας ως ένα χαλαρό transmasc πεντάρι στο ανατολικό Λονδίνο, το Homme FC εξελίχθηκε γρήγορα σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από ποδοσφαιρική ομάδα. Σήμερα λειτουργεί ως κοινότητα, καλλιτεχνικό project και χώρος φροντίδας, προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο συλλογικής ζωής μέσα στο queer αθλητικό τοπίο της πόλης.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

σχόλια

3 σχόλια
οταν τα ηθη χαλαρώνουν τόσο ωστε να μην είναι και τοσο φοβερο ή επικίνδυνο να διακινεις ναρκωτικά,ωστε να το κάνει και η κουτσή μαρία, αναγκαστικά επιτάσσονται ξανα μεθοδοι εκφοβισμού (της μαριας).Τα τζιμάνια αστυνομικοί σιγά μην επιαναν τον mega dealer. αυτη θα την πληρώσει τωρα, θα συμμαζευτουν οι εκ παραδρομής εποχιακοί, θα αυξηθουν ξανα οι τιμες των εν λόγω φαρμακευτικών προιόντων και δεν θα απειλείται και το μεροκάματο των περιθωριακών. δηλαδη αυτοι τι θα κάνουνε, κλεφτες θα γίνουνε; (oh mondieux!)