ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Η Κούβα ανοίγει τα σύνορά της

Η Κούβα ανοίγει τα σύνορά της Facebook Twitter
4

Από σήμερα Δευτέρα, όσοι κουβανοί πολίτες επιθυμούν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας μπορούν να το κάνουν χωρίς να απαιτείται η παραδοσιακή άδεια εξόδου που χορηγούσε η κυβέρνηση έναντι αμοιβής.

Όπως αναφέρει το Global Post, η μεταρρύθμιση αυτή είχε προαναγγελθεί από τον πρόεδρο της χώρας Ραούλ Κάστρο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Το «ξαφνικό» άνοιγμα των συνόρων έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των Κουβανών που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε μια χώρα του εξωτερικού, είτε για τουρισμό είτε για δουλειά.


Ο μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης είναι να έρθουν στη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ώστε να τονωθεί η αδύναμη οικονομία του νησιού.

Την απόφαση της κουβανέζικης κυβέρνησης έλαβε θετικά και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, που καλείτε να εγκρίνει πολλές βίζες κουβανών υπηκόων που επιθυμούν να εργαστούν στις ΗΠΑ.

4

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μποτσουάνα εξετάζει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και οι εκκλησίες αντιδρούν

Διεθνή / Η Μποτσουάνα εξετάζει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και οι εκκλησίες αντιδρούν

Δύο γυναίκες ζητούν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Μποτσουάνα να αναγνωρίσει τον γάμο τους. Αν κερδίσουν, η χώρα μπορεί να γίνει η δεύτερη στην Αφρική που επιτρέπει γάμο ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Η κυβέρνηση Τραμπ δεν προχωρά το σχέδιο για μπλόκο στη φροντίδα τρανς ανηλίκων

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ δεν προχωρά το σχέδιο για μπλόκο στη φροντίδα τρανς ανηλίκων

Η κυβέρνηση Τραμπ ήθελε να απειλήσει νοσοκομεία με απώλεια χρηματοδότησης αν φρόντιζαν τρανς ανηλίκους. Τώρα κάνει πίσω, σε μια σπάνια ανάσα για τα τρανς δικαιώματα και τους γιατρούς που αντιστάθηκαν.
THE LIFO TEAM
Πέθανε με διαφορά τεσσάρων ημερών το κουίρ ζευγάρι πίσω από 180.000 σακίδια για αστέγους

Διεθνή / Πέθανε με διαφορά τεσσάρων ημερών το κουίρ ζευγάρι που μοίρασε 180.000 σακίδια σε αστέγους

Ο Τζέισον Κόνερ και ο Τζέφρι Νιούμαν είχαν δημιουργήσει στη Νέα Υόρκη το Backpacks for the Streets, μοιράζοντας σακίδια με είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους ανθρώπους. Πέθαναν με διαφορά τεσσάρων ημερών.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Δεν ξέρω πώς του ξέφυγε του συντάκτη, αλλά στην Κούβα ο μηνιαίος μισθός είναι $20.Γιατί λέμε «θέλουν να μας κάνουν Κίνα» και δεν λέμε «θέλουν να μας κάνουν Κούβα»;