Η Κούβα ανοίγει τα σύνορά της

Η Κούβα ανοίγει τα σύνορά της Facebook Twitter
4

Από σήμερα Δευτέρα, όσοι κουβανοί πολίτες επιθυμούν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας μπορούν να το κάνουν χωρίς να απαιτείται η παραδοσιακή άδεια εξόδου που χορηγούσε η κυβέρνηση έναντι αμοιβής.

Όπως αναφέρει το Global Post, η μεταρρύθμιση αυτή είχε προαναγγελθεί από τον πρόεδρο της χώρας Ραούλ Κάστρο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Το «ξαφνικό» άνοιγμα των συνόρων έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των Κουβανών που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε μια χώρα του εξωτερικού, είτε για τουρισμό είτε για δουλειά.


Ο μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης είναι να έρθουν στη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ώστε να τονωθεί η αδύναμη οικονομία του νησιού.

Την απόφαση της κουβανέζικης κυβέρνησης έλαβε θετικά και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, που καλείτε να εγκρίνει πολλές βίζες κουβανών υπηκόων που επιθυμούν να εργαστούν στις ΗΠΑ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Δεν ξέρω πώς του ξέφυγε του συντάκτη, αλλά στην Κούβα ο μηνιαίος μισθός είναι $20.Γιατί λέμε «θέλουν να μας κάνουν Κίνα» και δεν λέμε «θέλουν να μας κάνουν Κούβα»;