Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας Facebook Twitter
Ο Λευτέρης Αυγενάκης / Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Την άρση ασυλίας του Λευτέρη Αυγενάκη για το περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η εισήγηση της επιτροπής ήταν ομόφωνη καθώς, παρά το γεγονός ότι ο υπάλληλος του αεροδρομίου απέσυρε τη μήνυση, ο εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας του κ. Αυγενάκη για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. 

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Λευτέρης Αυγενάκης ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία.

Το βίντεο που είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο τον Ιούλιο του 2024 και κατέγραφε το επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ και τον υπάλληλο του αεροδρομίου. Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε χειροδικήσει αλλά ότι προσπάθησε να πάρει το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσει με τον υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας.

Το περιστατικό άρχισε να γίνεται γνωστό, μετά την καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) για βιαιοπραγία εναντίον υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας από πρώην υπουργό της κυβέρνησης.

Κατά την καταγγελία της Ομοσπονδίας, «ο πρώην υπουργός φαίνεται να μπέρδεψε την πύλη, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το επώνυμο του τέως υπουργού, όμως και πάλι δεν εμφανίστηκε στην έξοδο. Ο εν λόγω, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού, το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM