Έχουμε πολλούς λόγους να περηφανευόμαστε για την ελληνική κουζίνα, αλλά οι κρητικές γεύσεις είναι ένα κεφάλαιο που από μόνο του λειτουργεί ως πρεσβευτής της γαστρονομικής μας παράδοσης. Βέβαια, στο Καπλάνι υπάρχει κάτι ακόμα, ο Μανώλης Ρωμανάκης, γνώστης αυτών των γεύσεων, που δημιουργεί πιάτα τα οποία αντιπροσωπεύουν την Κρήτη επάξια, βάζοντας πάντα τη δική του δημιουργική σφραγίδα, ενώ ο Δημήτρης Σκαφιδάς εκτελεί με όλο του ταλέντο και τις γνώσεις τις συνταγές, προσφέροντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Ποιο είναι αυτό; Προτάσεις λαχταριστές με ολόφρεσκα υλικά όπως τα φουρνιστά γαρδουμπάκια που ψήνονται με πατάτα οφτή σε κόκκινη σάλτσα και δροσίζονται επαρκώς με γιαούρτι αρωματισμένο με άνηθο, η μοσχαρίσια κόντρα με κρέμα τυριού και μυρωδικά, η ουρά από μοσχάρι μαγειρεμένη σε σάλτσα από πετιμέζι που συνοδεύεται από μια μπιζελόφαβα –άπαιχτη– και, φυσικά, τα φανταστικά ντολμαδάκια με αυγολέμονο, που ό,τι και να παραγγείλεις μπαίνουν στη μέση για να σου ανοίξουν την όρεξη.
Στα καλοκαιρινά πιάτα που έχουν προστεθεί στο μενού εξακολουθούν να μαγεύουν η σαλάτα με αλμύρα, ντοματίνια σχάρας και μανούρι και η Θεριστή με βολβούς, πατάτες και αυγό – υλικά απλά, που εκφράζουν την αξία αυτής της κουζίνας. Για επιδόρπιο η εποχή προστάζει να δοκιμάσεις το πεπόνι με παγωτό και σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Όλα αυτά τα απολαμβάνουμε μαζί με παγωμένη ρακή και παγωμένο ρακόμελο σε ένα περιβάλλον φωτεινό και ανοιχτό, όπου η κρητική φιλοξενία έχει τον πρώτο λόγο. Ο εσωτερικός κλιματιζόμενος χώρος ανοίγει τις τζαμαρίες του και συνδέεται με τον εξωτερικό που δροσίζεσαι από τα ειδικά μηχανήματα νερού. Όποιο σημείο κι αν επιλέξεις, θα απολαύσεις την εμπειρία που χρόνια τώρα προσφέρει το Καπλάνι, μια εμπειρία που συγκινεί με την αυθεντικότητά της.
Ευφρονίου 47, Παγκράτι, 210 7211161
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0