Το καλοκαίρι στην αθήνα μπορεί να γίνει μια μοναδική εμπειρία από εκείνες που προκύπτουν χωρίς να τις έχεις σχεδιάσει ιδιαίτερα. Αρκεί να βρεθείς στο κατάλληλο σημείο και να αφήσεις πίσω σου την πόλη, παρασυρμένος από μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με τις luxury διακοπές που ονειρεύεσαι.
Το C – Beach Restaurant στη Βούλα βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο, αλλά καταφέρνει να σε ταξιδέψει μακριά από αυτό. Άλλωστε, η θάλασσα ανοίγεται μπροστά σου, το βλέμμα σου χάνεται στο απέραντο γαλάζιο της αθηναϊκής ριβιέρας και κάθε στιγμή αποκτά μια γαστρονομική ταυτότητα από τις λίγες – όλα αυτά χωρίς καν να πάρεις το πλοίο.
Η αίσθηση εδώ είναι κοσμοπολίτικη, εκλεπτυσμένη, χαλαρή και σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή, σαν να βρίσκεσαι σε κάποιο ινστραγκραμικό spot της Πάρου ή της Μυκόνου, αλλά με το βλέμμα στο Σούνιο και τα πόδια στην άμμο της Βούλας. Μέσα σε ένα σκηνικό όπου κάθε λεπτομέρεια έχει φτιαχτεί για να απογειώνει την έννοια της φιλοξενίας, το C – Beach Restaurant επιστρέφει και φέτος δυναμικά με ένα fine dining μενού που αποτίει φόρο τιμής στη μεσογειακή κουζίνα με φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και μια διακριτική ασιατική πινελιά που κάνει τη διαφορά.
Η γαστρονομική επιμέλεια των Ντορίνας Ντεμάη και Λάζαρου Σταμούλη ισορροπεί μεταξύ της απλότητας της πρώτης ύλης και της δημιουργικότητας που αξίζει η εποχική κουζίνα. Από χόρτα εποχής μέχρι ωμά πιάτα όπως ταρτάρ γαρίδας ή καρπάτσιο από φρέσκα ψάρια και από κριθαρότο με αστακό ή φιλέτο τόνου μέχρι κοπές όπως Rib eye ή Wagyu, αυτό το μενού είναι μια αποτύπωση του μεσογειακού πλούτου. Δεν λείπουν τα εξαιρετικά all-day πιάτα για τις ώρες που χαλαρώνεις στην ξαπλώστρα, ούτε, φυσικά, τα signature cocktails που σε κρατάνε σε αυτό το σημείο για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα αλλά και πιο αργά, για να ζήσεις τη βραδινή πλευρά του C, καθώς τα φώτα δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.
Άλλωστε, όταν βρίσκεις τη δροσιά της θάλασσας, τη φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις επίσημος καλεσμένος και τις γεύσεις που ξέρουν να σε εκπλήσσουν ευχάριστα, δεν αποχωρίζεσαι εύκολα αυτό το σημείο. Το C – Beach Restaurant γίνεται και φέτος το τέλειο σχέδιο απόδρασης από την καλοκαιρινή Αθήνα.
Α’ Ακτή, λεωφ. Αλκυονίδων 4, Βούλα, 210 2202890
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0