Γιατί ο Χρόνης Δαμαλάς άφησε την ασφάλεια των αστεράτων εστιατορίων για να επιστρέψει στην πλατεία Λακωνίας στους Αμπελοκήπους; Γιατί, όπως λέει και ο ίδιος, θέλει να μαγειρεύει νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη στη γειτονιά που μεγάλωσε.
Ο Χρόνης Δαμαλάς θέλει «οι γεύσεις να είναι πρωτόγνωρες και ταυτόχρονα να βγάζουν κάτι οικείο στον ουρανίσκο, σαν νότες μουσικής που ξεχωρίζουν και ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους».
Στο RAWBATA, που κλείνει ήδη τον πρώτο χρόνο του, μπερδεύει νόστιμα τα φασολάκια στη σχάρα (στην ιαπωνική σχάρα ρομπάτα, που δάνεισε και το όνομα της στο εστιατόριο) με τόνο τατάκι, τραχανά με κατσικάκι ή κόκορα με χυλοπίτες.
Αξιοποιώντας δημιουργικά τις τεχνικές της ιαπωνικής κουζίνας, που άριστα κατέχει, με τις εποχιακές πρώτες ύλες που καθημερινά αναζητά στις λαϊκές η απευθείας από τους παραγωγούς, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Ο Χρόνης Δαμαλάς βάζει στα πιάτα του τη όλη τη φιλοσοφία ζωής του, που δίνει «απαγορευτικό» στα συντηρητικά και τα χημικά πρόσθετα γιατί πάνω απ’όλα πρεσβεύει την καθαρότητα στη γεύση. Και το κάνει με επιτυχία αξιοποιώντας τις μαγειρικές σπουδές του στο Culinary Institute της Ν. Υόρκης, καθώς και τη θητεία του σε σπουδαία εστιατόρια ανά τον κόσμο όπως την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.
Ο σεφ όμως δεν είναι μόνος του. Υποστηρίζεται από μια δυναμική ομάδα με επικεφαλής τη Φωτεινή Μαρκουτσά, με πολύχρονη εμπειρία στην εστίαση, που φροντίζει την άψογη οργάνωση του RAWBATA.
Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να ταξιδέψουμε, παρά μόνο μέχρι τους… Αμπελοκήπους και να κάνουμε την κράτηση μας σε ένα από τα τραπεζάκια έξω, στην πλ. Λακωνίας για ένα γευστικό ταξίδι αξιώσεων από έναν από τους καλύτερους σεφ της γενιάς του και όχι μόνο.
Ακολουθήστε τα social media του Rawbata για να μαθαίνετε πρώτοι τις εκδηλώσεις που ακολουθούν, για τα πρώτα γενέθλια του.
RAWBATA, Λακωνίας 33, 21 0692 3796, Αμπελόκηποι.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0