Μια ταβέρνα με μεσογειακή καρδιά και σύγχρονο attitude έρχεται να αναβαθμίσει τη γαστρονομική ταυτότητα της Αθήνας. Με το όνομα Strouga και τη φιλοσοφία του local gastronomy, μετατρέπει το φαγητό σεεμπειρία.
Πίσω από την κουζίνα βρίσκεται ο σεφ Δημήτρης Χωματάς, που ετοιμάζει ένα μενού με βάθος, νοστιμιά και έντονο ελληνικό DNA.
Το μενού είναι μια βουτιά στη νοστιμιά, με επιλογές που ξεκινούν από τηγανητές πατάτες με αυγά καγιανά και λουκάνικο προβατίνας με ντιπ μουστάρδας, μέχρι γαρίδες σαγανάκι, μανούρι πανέ με ηλιόσπορο και μαρμελάδα σύκο και καραβιδόψυχα με λεμονομαγιονέζα.
Από τα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουν τα παϊδάκια αρνίσια πλευρά, το μοσχαρίσιο rib eye Αργεντινής, αλλά και το signature comfort πιάτο αρνάκι kleftiko στη λαδόκολλα. Κάθε γεύμα συνοδεύεται από φρέσκες σαλάτες και ελληνικά συνοδευτικά, ενώ στο τέλος σας περιμένει γλυκό ραβανί, μωσαϊκό ή μια αναπάντεχη καραμελέ.
Cocktails σερβίρονται όπως πρέπει, η μουσική δυναμώνει και η ατμόσφαιρα θυμίζει βραδιές που κρατάνε.
Η Strouga ανοίγει την Τετάρτη 28 Μαΐου με πάρτι εγκαινίων και τον DJ Tsitsos στα decks – με ελληνικούς ρυθμούς που ξεσηκώνουν. Κι επειδή το καλό κρατάει, θα τον ακούς και τις επόμενες δύο Τετάρτες (4 & 11 Ιουνίου).
Strouga Taverna – Local Gastronomy
Ηλία Ηλιού 28, Αθήνα 117 43
Τηλέφωνο: 210 901 0082
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0