Γάζα: Τουλάχιστον 62 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα σε 24 ώρες

Γάζα: Τουλάχιστον 62 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα σε 24 ώρες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τουλάχιστον 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν την Τετάρτη στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από εκτεταμένους βομβαρδισμούς των ισραηλινών δυνάμεων, σύμφωνα με απολογισμό των παλαιστινιακών αρχών που ελέγχονται από τη Χαμάς.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο WAFA, μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν πιο βάναυσα περιλαμβάνονται η Τζαμπάλια, η Ντέιρ αλ Μπάλα και η Χαν Γιούνις, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο για επιθέσεις σε κατοικημένα τετράγωνα. Τα τοπικά νοσοκομεία αναφέρουν μεγάλη εισροή τραυματιών, με αρκετούς σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ισραηλινός στρατός, μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι «έπληξε πάνω από 115 τρομοκρατικούς στόχους στη Γάζα το τελευταίο 24ωρο», χωρίς να σχολιάσει τις αναφορές για θύματα μεταξύ των αμάχων.

Η νέα αιματηρή ημέρα προστίθεται στον κατάλογο των καθημερινών απωλειών, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την επιχείρησή του στον παλαιστινιακό θύλακα, η οποία εντάθηκε από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας με την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων σε αρκετά σημεία.

Η κλιμάκωση έχει προκαλέσει έντονη διεθνή αντίδραση. Η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την αναστολή εμπορικών συνομιλιών με το Ισραήλ, κάλεσε την Ισραηλινή πρέσβειρα για εξηγήσεις και επέβαλε κυρώσεις σε βάρος εποίκων για τη δράση τους στη Δυτική Όχθη.

Αντίστοιχα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας, δήλωσε ότι η Ε.Ε. προχωρά σε επανεξέταση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου με το Ισραήλ, επικαλούμενη τις εξελίξεις στη Γάζα και την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM