Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να βάλει φόρο στα δέματα από Shein και Temu

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να βάλει φόρο στα δέματα από Shein και Temu Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να επιβάλει ενιαίο φόρο σε δισεκατομμύρια μικρά πακέτα που εισέρχονται στα κράτη-μέλη της, κυρίως από την Κίνα, επιφέροντας νέο πλήγμα σε διαδικτυακούς λιανοπωλητές όπως οι Temu και Shein.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τη Δευτέρα προσχέδιο πρότασης για την επιβολή τέλους διαχείρισης στα μικρά δέματα, ανταποκρινόμενη στην πίεση των 27 κρατών-μελών. Οι τελωνειακές αρχές των χωρών δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο των 4,6 δισεκατομμυρίων πακέτων που εισάγονται κάθε χρόνο και αποστέλλονται απευθείας στις κατοικίες των καταναλωτών.

Η πρόταση, που περιήλθε σε γνώση των Financial Times, δεν ορίζει ακόμη το ύψος του φόρου, ωστόσο πηγές με γνώση της πρότασης της Επιτροπής εκτιμούν ότι θα ανέρχεται γύρω στα 2 ευρώ ανά δέμα.

Μέρος των εσόδων θα καλύπτει το κόστος τελωνειακής διαχείρισης, ενώ το υπόλοιπο θα εισρέει στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφέροντας ετησίως δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Μάρος Σέφτσοβιτς έχει δεσμευθεί να αντιμετωπίσει την έκρηξη των εισερχόμενων πακέτων, τονίζοντας ότι αυτή έχει οδηγήσει στην αύξηση επικίνδυνων ή μη συμμορφούμενων προϊόντων, καθώς και σε καταγγελίες ευρωπαίων εμπόρων για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Με πληροφορίες από Financial Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΗΕ

Διεθνή / Μήνυμα Ερντογάν από τον ΟΗΕ για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: Τι είπε για το Κυπριακό

«Επιθυμία μας είναι τα υφιστάμενα ζητήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο να επιλυθούν στη βάση των σχέσεων καλής γειτονίας και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΛΟΥΛΑ ΟΗΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Διεθνή / Επίθεση Λούλα στον ΟΗΕ: «Η αξιοπιστία του δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλή» - Προειδοποίηση για ξένη παρέμβαση στις εκλογές

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας κατήγγειλε την «παράλυση» του Συμβουλίου Ασφαλείας και ζήτησε να ανακτήσει ο ΟΗΕ τον ρόλο του ως «δύναμη για την ειρήνη»
THE LIFO TEAM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΚΑΤΑ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Νετανιάχου κατά Μαμντάνι: «Ντροπή σου που υποστηρίζεις τα τρομοκρατικά τέρατα της Χαμάς»

Το αεροσκάφος του Νετανιάχου θα προσγειωθεί στο Νιου Τζέρσεϊ αντί για τη Νέα Υόρκη λόγω ανησυχιών για τον Μαμντάνι, ενόψει της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
THE LIFO TEAM
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πει στον αδελφό της: «Ο Κάρολος είναι ερωτευμένος με τον προσωπικό του υπηρέτη»

Διεθνή / Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πει στον αδελφό της: «Ο Κάρολος είναι ερωτευμένος με τον προσωπικό του υπηρέτη»

Ο Τσαρλς Σπένσερ γράφει στο νέο του βιβλίο ότι η αδελφή του τού είπε τη φράση σε γεύμα στο Λονδίνο, την περίοδο που του ανακοίνωνε ότι ο γάμος της τελείωνε. Σε νέα συνέντευξή του επιμένει ότι θυμάται ακριβώς τα λόγια της
THE LIFO TEAM