Εξαγοράσιμες πλέον οι ποινές φυλάκισης ως 5 χρόνια

Εξαγοράσιμες πλέον οι ποινές φυλάκισης ως 5 χρόνια Facebook Twitter
2

Εξαγοράσιμες θα είναι πλέον οι ποινές φυλάκισης μέχρι τα πέντε χρόνια που επιβάλλονται από τα δικαστήρια, σύμφωνα ρύθμιση που εμπεριέχεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο τίθεται προς ψήφιση απόψε στη βουλή.

Όπως προβλέπεται, οι ποινές φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια μετατρέπονται σε χρηματικές ποινές, εκτός αν ο δράστης είναι υπότροπος, οπότε το δικαστήριο μπορεί να κρίνει ότι δεν πρέπει η ποινή να μετατραπεί σε χρηματική.

Αναλυτικότερα, η σχετική διάταξη προβλέπει σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,ότι οι ποινές μέχρι ένα έτος μετατρέπονται σε χρηματικές ή πρόστιμο. Οι ποινές από ένα έως πέντε έτη μετατρέπονται σε χρηματικές, εκτός εάν ο δράστης είναι υπότροπος και το δικαστήριο με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή του κρίνει ότι απαιτείται η μη μετατροπή της ποινής για να αποτραπεί ο δράστης από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλη διάταξη, η κάθε ημέρα φυλάκισης ή κράτησης υπολογίζεται από 5 έως 100 ευρώ, αντί των 3 έως 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΚΟ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΡΙΝΙΔΗΣ

Ελλάδα / ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: «Έχουμε φάει τόσες χιλιάδες» – Τα ταξίδια πολυτελείας και οι σουίτες του ιδρυτή Φιρινίδη

Οι συνομιλίες που αποδίδονται στον επικεφαλής της οργάνωσης και τη σύντροφό του, οι αναρτήσεις από ταξίδια και η έρευνα για τη διαχείριση των δωρεών
THE LIFO TEAM
ΠΕΘΑΝΕ ΛΑΚΗΣ ΡΑΠΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ελλάδα / Πέθανε ο Λάκης Ράππος, εμβληματική μορφή του κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη

Για τους σινεφίλ της Θεσσαλονίκης, ο Λάκης Ράππος δεν ήταν απλώς ένας αιθουσάρχης, αλλά ο στυλοβάτης μιας ολόκληρης εποχής, τότε που το σινεμά αποτελούσε την καρδιά της κάθε γειτονιάς
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια