Εξαγοράσιμες πλέον οι ποινές φυλάκισης ως 5 χρόνια

Εξαγοράσιμες πλέον οι ποινές φυλάκισης ως 5 χρόνια Facebook Twitter
2

Εξαγοράσιμες θα είναι πλέον οι ποινές φυλάκισης μέχρι τα πέντε χρόνια που επιβάλλονται από τα δικαστήρια, σύμφωνα ρύθμιση που εμπεριέχεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο τίθεται προς ψήφιση απόψε στη βουλή.

Όπως προβλέπεται, οι ποινές φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια μετατρέπονται σε χρηματικές ποινές, εκτός αν ο δράστης είναι υπότροπος, οπότε το δικαστήριο μπορεί να κρίνει ότι δεν πρέπει η ποινή να μετατραπεί σε χρηματική.

Αναλυτικότερα, η σχετική διάταξη προβλέπει σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,ότι οι ποινές μέχρι ένα έτος μετατρέπονται σε χρηματικές ή πρόστιμο. Οι ποινές από ένα έως πέντε έτη μετατρέπονται σε χρηματικές, εκτός εάν ο δράστης είναι υπότροπος και το δικαστήριο με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή του κρίνει ότι απαιτείται η μη μετατροπή της ποινής για να αποτραπεί ο δράστης από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλη διάταξη, η κάθε ημέρα φυλάκισης ή κράτησης υπολογίζεται από 5 έως 100 ευρώ, αντί των 3 έως 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποδόσφαιρο Θεσσαλονίκη

Ελλάδα / Ποδόσφαιρο στον πόλεμο: Η ιστορική φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα 110 χρόνια πριν

Το ντοκουμέντο που απεικονίζει Βρετανούς στρατιώτες να παίζουν μπάλα σε ένα χωμάτινο γήπεδο της πόλης εν μέσω του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ

σχόλια

2 σχόλια