Βρετανία: Βουλευτής κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις

Βρετανία: Βουλευτής κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις Facebook Twitter
Ο Βρετανός βουλευτής Πάτρικ Σπένσερ/Φωτογραφία: Χ
0

Ο Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών, Πάτρικ Σπένσερ, κατηγορείται για δύο περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης στο Groucho Club του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Ηνωμένου Βασιλείου (Crown Prosecution Service - CPS), οι κατηγορίες σχετίζονται με δύο ξεχωριστά περιστατικά που φέρονται να συνέβησαν τον Αύγουστο του 2023 στο ιδιωτικό κλαμπ και αφορούν δύο διαφορετικές γυναίκες.

Ο Σπένσερ θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα 16 Ιουνίου. Εκπρόσωπος του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσε ότι ο 37χρονος Σπένσερ έχει τεθεί σε αναστολή από το κόμμα και του έχει αφαιρεθεί το κομματικό χρίσμα (whip).

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι ο Πάτρικ Σπένσερ κατηγορήθηκε έπειτα από οικειοθελή προσέλευσή του στο αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου στις 13 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Ο Φρανκ Φέργκιουσον, επικεφαλής του τμήματος ειδικών εγκλημάτων και αντιτρομοκρατίας της Εισαγγελίας του Ηνωμένου Βασιλείου (CPS), δήλωσε: «Έπειτα από επανεξέταση των στοιχείων που παρείχε η Μητροπολιτική Αστυνομία, εγκρίναμε την απαγγελία δύο κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση κατά του βουλευτή Πάτρικ Σπένσερ.

»Οι κατηγορίες σχετίζονται με δύο φερόμενα περιστατικά που αφορούν δύο διαφορετικές γυναίκες στο Groucho Club, στο κεντρικό Λονδίνο, τον Αύγουστο του 2023.

»Η Εισαγγελία του Ηνωμένου Βασιλείου υπενθυμίζει ότι η ποινική διαδικασία κατά του κατηγορουμένου βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη και ότι έχει δικαίωμα σε δίκαιη δίκη».

Ο Σπένσερ εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το Συντηρητικό Κόμμα στις εκλογές του 2024 λαμβάνοντας 4.290 ψήφους.

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για νέο παγκόσμιο δασμό 10%: «Θα τεθεί σε ισχύ σχεδόν αμέσως»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβάλλει νέο παγκόσμιο δασμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει πολλούς από τους παγκόσμιους δασμούς που είχε επιβάλει πέρυσι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / «Ντροπή»: Έξαλλος ο Τραμπ με το Ανώτατο Δικαστήριο για τους δασμούς - Ανακοίνωσε παγκόσμιο δασμό 10% 

Ο Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δικαστές που συντάχθηκαν με την πλειοψηφία, λέγοντας ότι είναι «αντιπατριώτες» και «ντροπή για τις οικογένειές τους»
THE LIFO TEAM