Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν Facebook Twitter
0

Τροποποίηση στη διανομή της θεατρικής παράστασης «Τα Σκυλιά» του Ανέστη Αζά ανακοινώθηκε ενόψει των παραστάσεων στο Θέατρο Κιβωτός, λόγω απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία του ηθοποιού Cem Yiğit Üzümoğlu.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παραγωγής, ο Cem Yiğit Üzümoğlu δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην ελληνική παρουσίαση του έργου, καθώς του έχει επιβληθεί περιοριστικό μέτρο που του απαγορεύει να εγκαταλείψει τη χώρα του. Παρά τις προσπάθειες ανατροπής της απόφασης μέσω έφεσης, το μέτρο παραμένει σε ισχύ.

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης. Η θεατρική ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Cem Yiğit Üzümoğlu και στους καλλιτέχνες που υπερασπίζονται την ελευθερία της έκφρασης.

Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός. Το έργο συνδυάζει τη μέθοδο του θεάτρου ντοκιμαντέρ με στοιχεία φιλμ νουάρ και σατιρικής αλληγορίας, εμπνευσμένο από την πραγματική υπόθεση κακοποίησης σκύλου στην Αράχωβα.

Με πρωταγωνιστές μια ομάδα «σκύλων-ντετέκτιβ», το έργο διερευνά το πώς διαμορφώνεται η αλήθεια μέσα από αντικρουόμενες αφηγήσεις, σχολιάζοντας την κοινωνική βία και τη διαχείριση της δικαιοσύνης.

Σκηνοθετεί ο Ανέστης Αζάς, ενώ στη διανομή συμμετέχουν οι: Γιώργος Κατσής, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Παναγιώτης Μανουηλίδης, Έλενα Μαυρίδου, Μαρία Πετεβή, Gary Salomon και Μιχάλης Πητίδης. Η διάρκεια της παράστασης είναι 90 λεπτά.


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM
Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Πολιτισμός / Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Σήμερα, Σάββατο 25 Οκτωβρίου, η Αθήνα αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο δημοσία δαπάνη στη Μητρόπολη Αθηνών. Παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα εκφωνήσει επικήδειο, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται στο λαϊκό προσκύνημα από το πρωί
LIFO NEWSROOM