Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου» Facebook Twitter
Φωτ. Σίνθια Ερίβο / Instagram
0

Η Σίνθια Ερίβο τιμήθηκε την Πέμπτη στα GLAAD Media Awards 2025 και έβγαλε μια ιδιαίτερα δυνατή ευχαριστήρια ομιλία ενώ βρισκόταν στη σκηνή τους.

Τα βραβεία GLAAD είναι η μεγαλύτερη και πιο θρυλική γιορτή για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, καθώς τιμούνται άτομα με βήμα στα ΜΜΕ για τη στήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και την ανάδειξη των ζητημάτων που επηρεάζουν τι ζωές τους. Κατά τη διάρκεια των φετινών βραβείων, τιμήθηκε και η Σίνθια Ερίβο.

Τα 36α ετήσια βραβεία GLAAD Media Awards πραγματοποιήθηκαν στο Λος Άντζελες και είχαν ως στόχο να τιμήσουν όσους δίνουν τη δική τους μάχη, προκειμένου να στηρίξουν την κοινότητα ανοιχτά στα ΜΜΕ.

Η Σίνθια Ερίβο, που κέρδισε υποψηφιότητα «Καλύτερης Ηθοποιού» στα φετινά Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Elphaba στο «Wicked», τιμήθηκε με το βραβείο Stephen F. Kolzak, το οποίο απονέμεται σε «ανοιχτά queer μέλη της κοινότητας του θεάματος ή των μέσων ενημέρωσης για το έργο τους προς την εξάλειψη της ομοφοβίας».

Το βραβείο πήρε το όνομά του προς τιμήν ενός σκηνοθέτη στο Λος Άντζελες, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην καταπολέμηση της ομοφοβίας και του στίγματος του HIV στη βιομηχανία του θεάματος.

Η δημοφιλής queer ηθοποιός, ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο, «αφιέρωσε» την ευχαριστήρια ομιλία της, στο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να είναι ο πραγματικός τους εαυτός.

«Έχω μιλήσει για το να είσαι ο εαυτός σου... ο αληθινός σου εαυτός. Μιλώ σε αυτά τα βραβεία, τα οποία αφορούν το να είσαι εσύ ενάντια στις πιθανότητες. Αλλά σπάνια αναγνωρίζω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω λίγο χώρο για όσους από εμάς προσπαθούμε να βρούμε το κουράγιο να υπάρχουμε όπως θέλουμε, γιατί νομίζω ότι αυτός είναι ο χώρος για να το κάνουμε», ανέφερε αρχικά η ηθοποιός.

«Δεν είναι εύκολο να καταλαμβάνεις χώρο ως queer άτομο και να ξυπνάς κάθε μέρα επιλέγοντας να είσαι ο εαυτός σου», συνέχισε.

Στη συνέχεια μάλιστα, απαρίθμησε μια σειρά πραγμάτων που «δεν είναι εύκολο» να κάνεις ως queer άτομο, όπως: «να διακηρύσσεις ότι ένας χώρος σου ανήκει όταν δεν αισθάνεσαι ευπρόσδεκτη, να διδάσκεις καθημερινά στους ανθρώπους πώς να σου απευθύνονται και να αντιμετωπίζεις την απογοήτευση του να ξαναδιδάσκεις στους ανθρώπους μια λέξη που υπάρχει στο ανθρώπινο λεξιλόγιο από τις απαρχές του χρόνου: they/them».

Παράλληλα, η ηθοποιός δήλωσε ότι είναι «περήφανη» για όσους αισθάνονται ότι μπορούν να είναι ανοιχτοί για τη σεξουαλικότητά τους και προέτρεψε όλους να σκεφτούν τους ανθρώπους που δεν αισθάνονται ότι «φαίνονται» μέσα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ή από όσους βρίσκονται εκτός αυτής.

Με πληροφορίες από Pink News

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Πολιτισμός / Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Παρά την αναγκαστική μεταφορά στο μουσείο, η τελετή διατήρησε τα καθιερωμένα τελετουργικά, δηλαδή τις χορογραφημένες κινήσεις των «ιερειών» και των κουρών, καθώς και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα
LIFO NEWSROOM
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Πολιτισμός / Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Εξερευνώντας τη σημασία της μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα, το έργο θα φιλοξενηθεί από τις 19 Μαρτίου ως τις 31 Αυγούστου 2026 στο Μέγαρο Σταθάτου μαζί με δέκα αντίγραφα ειδωλίων «Αφροδίτης» της Ανώτερης παλαιολιθικής περιόδου
LIFO NEWSROOM
Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM