Βρετανία: Έφηβος ομολόγησε τον φόνο της μητέρας του και των αδελφών του - Σχεδίαζε επίθεση σε σχολείο

Αγγλία: Έφηβος ομολόγησε τον φόνο της μητέρας του και των ανήλικων αδελφών του Facebook Twitter
Ο Νίκολας Πρόσπερ / Φωτ: Facebook
0

Στην Αγγλία, ένας 19χρονος ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία της μητέρας του και των δύο μικρότερων εφήβων αδελφών του, ενώ οι αρχές αποκάλυψαν ότι ο δολοφόνος σκόπευε να εξαπολύσει και επίθεση σε σχολείο. 

Ο Νίκολας Πρόσπερ, 19 ετών, εμφανίστηκε σε δικαστήριο της πόλης Λούτον κατηγορούμενος για τους θανάτους της μητέρας του, της 48χρονης Τζουλιάνα Φάλον, της 13χρονης αδελφής του, Ζιζέλ Πρόσπερ και του 16χρονου αδελφού του, Κάιλ Πρόσπερ. Τα πτώματά τους βρέθηκαν σε ένα διαμέρισμα έξω από την περιοχή Wauluds Bank Drive κοντά στο Λούτον, τον Σεπτέμβριο.

Καθώς εμφανίστηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα, ο Πρόσπερ μίλησε για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του και να δηλώσει ένοχος για τρεις κατηγορίες δολοφονίας.

Ο Πρόσπερ παραδέχτηκε επίσης μια σειρά άλλων αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς κυνηγετικού όπλου χωρίς πιστοποιητικό και της κατοχής μαχαιριού κουζίνας σε δημόσιο χώρο. Θα καταδικαστεί στις 5 Μαρτίου και έχει ήδη προφυλακιστεί.

Αγγλία: Έφηβος ομολόγησε τον φόνο της μητέρας του και των ανήλικων αδελφών του Facebook Twitter
Ζιζέλ Πρόσπερ (αριστερά), Τζουλιάνα Φάλκον (κέντρο), Κάιλ Πρόσπερ (δεξιά) / Φωτ: Bedfordshire Police

Ο Τζον Μέρφι, ένας αξιωματούχος από την αστυνομία του Bedfordshire, δήλωσε: «Καταλαβαίνουμε το βαθύ σοκ που θα προκαλέσει αυτή η υπόθεση στους ανθρώπους στο Λούτον και σε ολόκληρη τη χώρα. Η Τζουλιάνα, ο Κάιλ και η Ζιζέλ δολοφονήθηκαν βάναυσα μέσα στο σπίτι τους από κάποιον που είχε σκοπό να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή οδύνη όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα.» Ο Μέρφι αποκάλυψε ότι ο 19χρονος Πρόσπερ σχεδίαζε να επιτεθεί σε σχολείο. 

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στους αστυνομικούς μας που τον σταμάτησαν και τον απέτρεψαν από το να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του να βάλει στόχο ένα σχολείο. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το δημοτικό συμβούλιο του Λούτον για να συνεργαστούμε με τα σχολεία της περιοχής για να παρέχουμε υποστήριξη, βοήθεια και καθοδήγηση τόσο στα σχολεία όσο και στους γονείς», δήλωσε ο Μέρφι.

Ένας φίλος της μητέρας του Πρόσπερ, της Τζουλιάνα Φάλκον, την περιέγραψε ως κάποιον που «ζούσε για τα παιδιά της» και δήλωσε ότι ήταν «ένα θετικό άτομο που θα μας λείψει τρομερά»

Σε ανάρτησή το στο X,  ο διευθυντής του Lea Manor High School έγραψε ότι ήταν «βαθιά συγκλονισμένοι» από τον θάνατο της Ζιζέλ.

«Η Ζιζέλ ήταν μια όμορφη ψυχή και μια πρότυπη μαθήτρια, διέπρεψε σε όλα τα μαθήματα και θα μας λείψει πολύ, ιδιαίτερα στους φίλους της στην τάξη νούμερο 9».

Το σχολείο του 16χρονου Κάιλ χαρακτήρισε το περιστατικό «καταστροφικό» και εξέφρασε «θερμά συλλυπητήρια» στην οικογένειά του.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση που εξέδωσε το Καθολικό Σχολείο Cardinal Newman ανέφερε: «Πρόκειται για μια καταστροφική είδηση για όλους όσοι γνώριζαν και αγαπούσαν τον Κάιλ και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνειδητοποιήσουμε το βαθύ αίσθημα της απώλειας. Γνωρίζουμε ότι αυτή θα είναι μια δύσκολη στιγμή για τους μαθητές και το προσωπικό και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε με αγάπη και συμπόνια». 

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ηφαίστειο Krasheninnikov στη Ρωσία εξερράγη μετά από 600 χρόνια - Σεισμός και συναγερμός για τσουνάμι

Διεθνή / To ηφαίστειο Krasheninnikov στη Ρωσία εξερράγη μετά από σχεδόν 600 χρόνια - Συναγερμός για τσουνάμι

Το ηφαίστειο Krasheninnikov στην Καμτσάτκα εξερράγη για πρώτη φορά από το 1463, πιθανώς λόγω του ισχυρού σεισμού 8,8R πριν λίγες ημέρες, με σύννεφα στάχτης έως 6 χλμ. και παγκόσμιο συναγερμό για τσουνάμι και αεροπορικά θέματα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ υποσχέθηκε δασμούς «χωρίς εξαιρέσεις» αλλά εισαγωγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων εξαιρούνται σιωπηρά

Διεθνή / Ο Τραμπ υποσχέθηκε δασμούς «χωρίς εξαιρέσεις» αλλά εισαγωγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων εξαιρούνται σιωπηρά

Παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς σε εισαγόμενα προϊόντα από δεκάδες χώρες, πάνω από το ένα τρίτο των εισαγωγών (περίπου 1 τρισ. δολάρια) έχει εξαιρεθεί
LIFO NEWSROOM
Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

Διεθνή / Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

«Το να υποβάλλεται σκοπίμως σε λιμό ο γιος μας στο πλαίσιο μίας εκστρατείας προπαγάνδας είναι μία από τις φρικτότερες πράξεις που έχει ποτέ δει ο κόσμος. Λιμοκτονεί μόνο και μόνο για να υπηρετήσει την προπαγάνδα της Χαμάς» λέει η οικογένεια του ομήρου
LIFO NEWSROOM
Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Η παγκόσμια απήχηση της νοτιοκορεατικής κουλτούρας έχει συμβάλει στην εκτίναξη της δημοτικότητας των καλλυντικών της - Οι Αμερικανοί ξόδεψαν περίπου 1,7 δισ. δολάρια σε προϊόντα K-beauty το 2024
LIFO NEWSROOM
Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Διεθνή / Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Το 88% των στρατιωτικών ερευνών του Ισραήλ για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα δεν κατέληξαν σε ευθύνες ή παραμένουν ανεπίλυτες - Ανάμεσά τους, επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς άμαχους
LIFO NEWSROOM
Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Διεθνή / Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Ο Ιαν Μπολ, που το 1974 επιχείρησε την απαγωγή της Πριγκίπισσας Άννας, ισχυρίζεται πως ήταν αθώος και θύμα βασιλικής σκευωρίας με σκοπό τη διαφήμιση ενός βιβλίου
LIFO NEWSROOM