Βρετανία: Έφηβος ομολόγησε τον φόνο της μητέρας του και των αδελφών του - Σχεδίαζε επίθεση σε σχολείο

Αγγλία: Έφηβος ομολόγησε τον φόνο της μητέρας του και των ανήλικων αδελφών του Facebook Twitter
Ο Νίκολας Πρόσπερ / Φωτ: Facebook
0

Στην Αγγλία, ένας 19χρονος ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία της μητέρας του και των δύο μικρότερων εφήβων αδελφών του, ενώ οι αρχές αποκάλυψαν ότι ο δολοφόνος σκόπευε να εξαπολύσει και επίθεση σε σχολείο. 

Ο Νίκολας Πρόσπερ, 19 ετών, εμφανίστηκε σε δικαστήριο της πόλης Λούτον κατηγορούμενος για τους θανάτους της μητέρας του, της 48χρονης Τζουλιάνα Φάλον, της 13χρονης αδελφής του, Ζιζέλ Πρόσπερ και του 16χρονου αδελφού του, Κάιλ Πρόσπερ. Τα πτώματά τους βρέθηκαν σε ένα διαμέρισμα έξω από την περιοχή Wauluds Bank Drive κοντά στο Λούτον, τον Σεπτέμβριο.

Καθώς εμφανίστηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα, ο Πρόσπερ μίλησε για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του και να δηλώσει ένοχος για τρεις κατηγορίες δολοφονίας.

Ο Πρόσπερ παραδέχτηκε επίσης μια σειρά άλλων αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς κυνηγετικού όπλου χωρίς πιστοποιητικό και της κατοχής μαχαιριού κουζίνας σε δημόσιο χώρο. Θα καταδικαστεί στις 5 Μαρτίου και έχει ήδη προφυλακιστεί.

Αγγλία: Έφηβος ομολόγησε τον φόνο της μητέρας του και των ανήλικων αδελφών του Facebook Twitter
Ζιζέλ Πρόσπερ (αριστερά), Τζουλιάνα Φάλκον (κέντρο), Κάιλ Πρόσπερ (δεξιά) / Φωτ: Bedfordshire Police

Ο Τζον Μέρφι, ένας αξιωματούχος από την αστυνομία του Bedfordshire, δήλωσε: «Καταλαβαίνουμε το βαθύ σοκ που θα προκαλέσει αυτή η υπόθεση στους ανθρώπους στο Λούτον και σε ολόκληρη τη χώρα. Η Τζουλιάνα, ο Κάιλ και η Ζιζέλ δολοφονήθηκαν βάναυσα μέσα στο σπίτι τους από κάποιον που είχε σκοπό να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή οδύνη όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα.» Ο Μέρφι αποκάλυψε ότι ο 19χρονος Πρόσπερ σχεδίαζε να επιτεθεί σε σχολείο. 

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στους αστυνομικούς μας που τον σταμάτησαν και τον απέτρεψαν από το να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του να βάλει στόχο ένα σχολείο. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το δημοτικό συμβούλιο του Λούτον για να συνεργαστούμε με τα σχολεία της περιοχής για να παρέχουμε υποστήριξη, βοήθεια και καθοδήγηση τόσο στα σχολεία όσο και στους γονείς», δήλωσε ο Μέρφι.

Ένας φίλος της μητέρας του Πρόσπερ, της Τζουλιάνα Φάλκον, την περιέγραψε ως κάποιον που «ζούσε για τα παιδιά της» και δήλωσε ότι ήταν «ένα θετικό άτομο που θα μας λείψει τρομερά»

Σε ανάρτησή το στο X,  ο διευθυντής του Lea Manor High School έγραψε ότι ήταν «βαθιά συγκλονισμένοι» από τον θάνατο της Ζιζέλ.

«Η Ζιζέλ ήταν μια όμορφη ψυχή και μια πρότυπη μαθήτρια, διέπρεψε σε όλα τα μαθήματα και θα μας λείψει πολύ, ιδιαίτερα στους φίλους της στην τάξη νούμερο 9».

Το σχολείο του 16χρονου Κάιλ χαρακτήρισε το περιστατικό «καταστροφικό» και εξέφρασε «θερμά συλλυπητήρια» στην οικογένειά του.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση που εξέδωσε το Καθολικό Σχολείο Cardinal Newman ανέφερε: «Πρόκειται για μια καταστροφική είδηση για όλους όσοι γνώριζαν και αγαπούσαν τον Κάιλ και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνειδητοποιήσουμε το βαθύ αίσθημα της απώλειας. Γνωρίζουμε ότι αυτή θα είναι μια δύσκολη στιγμή για τους μαθητές και το προσωπικό και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε με αγάπη και συμπόνια». 

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Βραβεία Νόμπελ: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να το παραλάβει

«Αν έβγαινε από την επικράτεια της Βενεζουέλας ενώ εκκρεμούν ποινικές έρευνες σε βάρος της, θα θεωρείτο φυγόδικη», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, θυμίζοντας ότι η Ματσάδο ερευνάται για «συνωμοσία, υποκίνηση μίσους και τρομοκρατία»
LIFO NEWSROOM