Καταιγίδα Eowyn: Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε Ιρλανδία, Βρετανία χωρίς ρεύμα

Καταιγίδα Eowyn: Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε Ιρλανδία, Βρετανία χωρίς ρεύμα Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια στην Ιρλανδία, στη Βόρεια Ιρλανδία και στη Σκωτία παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, μετά το πέρασμα της εξαιρετικά ισχυρής καταιγίδας Eowyn.

Η καταιγίδα, την οποία η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία χαρακτήρισε χθες «πιθανόν την πιο ισχυρή» που πέρασε από τη Βρετανία τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια, έπληξε την περιοχή προχθές Παρασκευή με έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του, αεροσκάφη να καθηλώνονται στο έδαφος, δρομολόγια τρένων να αναστέλλονται και σχολεία να κλείνουν.

Η Ιρλανδία κατέγραψε τις πιο ισχυρές ριπές ανέμου στην ιστορία της κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, ενώ αναμενόταν νέα καταιγίδα το σαββατοκύριακο, που βαφτίστηκε Χερμίνια.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Βρετανίας και της Ιρλανδίας εξέδωσαν έκτακτα προειδοποιητικά δελτία για χιονοπτώσεις, παγετό, ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις σήμερα και αύριο Δευτέρα.

Συνεχίζοντας τις προσπάθειές της για να αποκαταστήσει τις ζημιές και τις βλάβες που προκάλεσε η καταιγίδα Eowyn, η ιρλανδική εταιρεία ESB Networks ανέφερε πως επανέφερε την παροχή ρεύματος σε 366.000 νοικοκυριά, αγροκτήματα και επιχειρήσεις το βράδυ του Σαββάτου, αλλά συμπλήρωσε ότι 402.000 πελάτες της συνέχιζαν να στερούνται την ηλεκτροδότηση.

Στη Βόρεια Ιρλανδία, άλλα 140.000 νοικοκυριά επίσης δεν είχαν ρεύμα χθες το απόγευμα, σύμφωνα με τον πάροχο NIE Networks.

Στη Σκωτία κάπου 35.000 νοικοκυριά περίμεναν ακόμη να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Αναφέρθηκαν προβλήματα σε δρόμους, σιδηροδρομικές, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις, σύμφωνα με τη σκωτσέζικη κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ συνομίλησε με τους ηγέτες της Βόρειας Ιρλανδίας και της Σκωτίας για το πώς μπορεί να βοηθήσει το Λονδίνο.

Ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός Τζον Σουίνι προειδοποίησε τους πολίτες πως πρέπει να «προετοιμαστούν» για νέα προβλήματα με δεδομένες τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για κακοκαιρία τα επόμενα 24ωρα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM