Γερμανία: Το υπουργείο Άμυνας και η Bundeswehr αποχωρούν από το X του Έλον Μασκ

Γερμανία: Το υπουργείο Άμυνας και η Bundeswehr αποχωρούν από το X του Έλον Μασκ Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας και οι Ομοσπονδιακές Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν να κάνουν αναρτήσεις στο X του Έλον Μασκ καθώς «η ανταλλαγή επιχειρημάτων καθίσταται εκεί όλο και πιο δύσκολη».

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, στο εξής θα χρησιμοποιούνται κυρίως οι πλατφόρμες WhatsApp, Instagram και YouTube, καθώς και η ιστοσελίδα του υπουργείου και της Bundeswehr, των Ομοσπονδιακών Ένοπλων Δυνάμεων. Το υπουργείο Άμυνας διευκρινίζει επίσης ότι δεν καταργεί τους λογαριασμούς του στο «Χ», αλλά διατηρεί το δικαίωμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις να σχολιάσει μέσω «Χ», ειδικά σε περιπτώσεις εκστρατείας παραπληροφόρησης.

Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι των κομμάτων του Μπούντεσταγκ έχουν συγκρουστεί δημοσίως με τον Έλον Μασκ, ο οποίος το 2022 αγόρασε την πλατφόρμα τότε γνωστή ως Twitter και τη μετονόμασε σε X. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει τοποθετηθεί στην πλατφόρμα πολλές φορές εκφράζοντας την στήριξη του στο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Μόνο το AfD μπορεί να σώσει τη Γερμανία, τέλος της ιστορίας, και οι άνθρωποι πρέπει πραγματικά να στηρίξουν το AfD, και διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ, πολύ χειρότερα στη Γερμανία», δήλωσε νωρίτερα φέτος ο Μασκ κατά τη διάρκεια μιας και εγκάρδιας συζήτησης μαζί με την υποψήφια καγκελάριο του AfD, Άλις Βάιντελ, στο X.

Τότε, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε συμβουλέψει τους ψηφοφόρους να μην αφήσουν τους «ιδιοκτήτες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» να αποφασίσουν το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 13 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM