Ντόναλντ Τραμπ: Τελεσίδικα ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση της Ε. Τζιν Κάρολ

Ντόναλντ Τραμπ: Τελεσίδικα ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση της Ε. Τζιν Κάρολ Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Ομοσπονδιακό εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση βάσει της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ καλείται να αποζημιώσει με 5 εκατ. δολάρια την Ε. Τζιν Κάρολ, για τη σεξουαλική κακοποίηση και τη μετέπειτα δυσφήμιση της πρώην αρθρογράφου του περιοδικού Εlle.

Ομόφωνα, η τριμελής επιτροπή του 2ου Εφετείου των ΗΠΑ στο Μανχάταν απέρριψε το επιχείρημα του Τραμπ ότι στο πρωτόδικο δικαστήριο ο δικαστής δεν έπρεπε να αφήσει τους ενόρκους να ακούσουν στοιχεία για τη σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ στο παρελθόν, καθιστώντας άδικη τη δίκη και την ετυμηγορία.

Το εφετείο έκρινε χθες, Δευτέρα (30/12), ότι τα στοιχεία -μεταξύ των οποίων ο Τραμπ καυχιόταν για τις σεξουαλικές του ικανότητες σε ένα βίντεο του «Access Hollywood», το οποίο εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της αμερικανικής προεδρικής εκστρατείας του 2016- τεκμηρίωσαν ένα «επαναλαμβανόμενο, ιδιόμορφο μοτίβο συμπεριφοράς» που συνάδει με τους ισχυρισμούς της Ε. Τζιν Κάρολ.

«Λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο του φακέλου και λαμβάνοντας υπόψη τη δύναμη της υπόθεσης της κυρίας Κάρολ, δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι οποιοδήποτε προβαλλόμενο σφάλμα ή συνδυασμός σφαλμάτων στις αποδεικτικές αποφάσεις του περιφερειακού δικαστηρίου επηρέασε τα ουσιώδη δικαιώματα του κ. Τραμπ», ανέφερε το εφετείο.

Η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε τον Μάιο του 2023 και αφορούσε αφενός ένα συμβάν που τελέστηκε γύρω στα 1996 στα δοκιμαστήρια ενός πολυκαταστήματος Bergdorf Goodman του Μανχάταν, όπου η Κάρολ ισχυριζόταν ότι ο Τραμπ τη βίασε και αφετέρου μια ανάρτηση του επιχειρηματία, τον Οκτώβριο του 2022 στην πλατφόρμα Truth Social, όπου εκείνος χαρακτήριζε «απάτη» τις καταγγελίες της πρώην δημοσιογράφου.

Αν και οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν δεν έκριναν ότι ο Τραμπ διέπραξε βιασμό, ενέκριναν αποζημίωση για την πρώην αρθρογράφο του περιοδικού Elle, ύψους 2,02 εκατομμυρίων για σεξουαλική επίθεση και 2,98 εκατομμυρίων για δυσφήμηση.

Άλλο σώμα ενόρκων διέταξε τον Ιανουάριο τον Τραμπ να πληρώσει 83,3 εκατομμύρια δολάρια στην Κάρολ επειδή τη δυσφήμησε τον Ιούνιο του 2019, όταν διέψευσε για πρώτη φορά τους ισχυρισμούς της.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Διεθνή / Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Η Γαλλία και η Ιταλία προωθούν το νέο ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα SAMP-T NG, αμφισβητώντας την κυριαρχία των αμερικανικών Patriot - Μπορεί η Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ στην άμυνα;
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Διεθνή / Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Η Ευρώπη αναλαμβάνει πρωτοβουλία εν μέσω αμερικανικής αμφιταλάντευσης - Ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM
ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Διεθνή / ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Περισσότεροι από τους μισούς εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ η έκθεση επισημαίνει και δυσανάλογα υψηλό ποσοστό μειονοτήτων μεταξύ των θυμάτων
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόμβα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM