Γρίπη των πτηνών: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο σοβαρό κρούσμα σε άνθρωπο στις ΗΠΑ

Γρίπη των πτηνών: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο σοβαρό κρούσμα σε άνθρωπο στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, CDC, επιβεβαίωσε το πρώτο «σοβαρό κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο στη χώρα».

Το υπουργείο Υγείας της Λουιζιάνα ανέφερε το πρώτο ανθρώπινο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε κάτοικο της πολιτείας, ο οποίος είχε εκτεθεί σε άρρωστα και νεκρά πτηνά. Σήμερα, το CDC χαρακτήρισε το κρούσμα στη Λουιζιάνα ως «το πρώτο σοβαρό κρούσμα στις ΗΠΑ» αφού ο άνθρωπος που ασθένησε χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Η πηγή της λοίμωξης βρίσκεται ακόμη υπό έρευνα όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου του CDC. Πιο αναλυτικά, στην ενημέρωσή του, το κέντρο γράφει: «Ένα σποραδικό κρούσμα σοβαρής ασθένειας της γρίπης των πτηνών H5N1 σε ένα άτομο δεν είναι απροσδόκητο- η λοίμωξη από τον ιό της γρίπης των πτηνών A(H5N1) έχει προηγουμένως συνδεθεί με σοβαρή ανθρώπινη ασθένεια σε άλλες χώρες κατά τη διάρκεια του 2024 και προηγούμενων ετών, συμπεριλαμβανομένης ασθένειας που οδήγησε σε θάνατο».

Ωστόσο, στο δελτίο αποσαφηνίζεται ότι «αυτό το κρούσμα δεν αλλάζει τη συνολική εκτίμηση του CDC σχετικά με τον άμεσο κίνδυνο για την υγεία του κοινού από τη γρίπη των πτηνών H5N1, ο οποίος παραμένει χαμηλός».

Κλείνοντας, το CDC τονίζει πως το σοβαρό κρούσμα στη Λουιζιάνα αποδεικνύει ότι «εκτός από τις πληγείσες εμπορικές πτηνοτροφικές και γαλακτοκομικές επιχειρήσεις, τα άγρια πτηνά και τα σμήνη των πίσω αυλών μπορούν επίσης να αποτελέσουν πηγή έκθεσης στη γρίπη».

Με πληροφορίες από Reuters
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM