Εισαγγελέας αποσύρει την υπόθεση για την ανάμειξη του Τραμπ στις εκλογές του 2020

Εισαγγελέας αποσύρει την υπόθεση για την ανάμειξη του Τραμπ στις εκλογές του 2020 Facebook Twitter
Ο χορός του Ντόναλντ Τραμπ
0

Οι σοβαρότερες νομικές περιπέτειες του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να φτάνουν σε ένα προσωρινό τέλος, τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC News, ο Ειδικός Εισαγγελέας Τζακ Σμιθ κατέθεσε αίτημα προς τη Δικαστή Τάνια Τσούτκαν για την απόσυρση των ομοσπονδιακών κατηγοριών που εκκρεμούσαν εναντίον του νεοεκλεγμένου προέδρου, κατόπιν της εκλογικής του νίκης νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η απόφαση βασίστηκε στην πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που απαγορεύει τη δίωξη εν ενεργεία προέδρων.

Οι κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί τον Αύγουστο του 2023 περιλάμβαναν συνωμοσία για απάτη κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, συνωμοσία για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας, παρεμπόδιση και απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας και συνωμοσία κατά δικαιωμάτων. Ωστόσο, η υπόθεση υπέστη σημαντικό πλήγμα όταν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τον Ιούλιο ότι παρελθόντες και εν ενεργεία πρόεδροι δεν μπορούν να διώκονται για επίσημες πράξεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Παράλληλα, η δικαστής Aileen Cannon είχε ήδη απορρίψει την υπόθεση που αφορούσε την κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων από τον Τραμπ, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι ήταν από τις πλέον σαφείς υποθέσεις. Ο Σμιθ προχώρησε σε έφεση για αυτήν την απόφαση, ενώ αναθεώρησε το κατηγορητήριο για την υπόθεση των εκλογών, αποσύροντας κατηγορίες που σχετίζονταν με επίσημες πράξεις.

Στο μεταξύ, η πορεία ενδεχόμενων πολιτειακών διώξεων επίσης φαίνεται να περιορίζεται. Στη Νέα Υόρκη, η δίκη για την υπόθεση των "χρημάτων της σιωπής" προς τη Στόρμι Ντάνιελς έχει καθυστερήσει, ενώ στην Τζόρτζια η υπόθεση για τη φερόμενη συνωμοσία ανατροπής των εκλογικών αποτελεσμάτων έχει τεθεί σε παύση μετά τη νίκη του Τραμπ.

Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εισαγγελικές αρχές όταν έρχονται αντιμέτωπες με θεσμικά εμπόδια και πολιτικές προεκτάσεις σε νομικές διαδικασίες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM
Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές του CHP έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω δικαστικών αποφάσεων που απειλούν να διαλύσουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας!» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Διεθνή / Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Ο Τραμπ καλεί τις πολυεθνικές να σεβαστούν τους μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ μετά από μαζική έφοδο σε εργοστάσιο της Hyundai. Μπορεί η πολιτική του να βλάψει τις ξένες επενδύσεις;
LIFO NEWSROOM
YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM