Πτήση τρόμου λόγω αναταράξεων πάνω από την Γροιλανδία: «Όλοι στο αεροπλάνο προσεύχονταν»

Πτήση τρόμου λόγω αναταράξεων πάνω από την Γροιλανδία: «Όλοι στο αεροπλάνο προσεύχονταν» Facebook Twitter
0

Μια πτήση της Scandinavian Airlines με προορισμό το Μαϊάμι αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ευρώπη την Πέμπτη, αφού αντιμετώπισε σοβαρές αναταράξεις πάνω από τη Γροιλανδία, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία.

Δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί μεταξύ των 254 επιβατών ή του πληρώματος της πτήσης SK957, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε δήλωσή της στο CNN την Παρασκευή. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία, όπου θα υποβληθεί σε επιθεώρηση.

«Μετά από τέτοιες αναταράξεις, οι συνήθεις διαδικασίες ασφαλείας απαιτούν ενδελεχή επιθεώρηση του αεροσκάφους», ανέφερε η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

«Δεδομένου ότι η SAS δεν διαθέτει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και το προσωπικό για αυτό το επίπεδο επιθεώρησης στο Μαϊάμι, αποφασίσαμε να δρομολογήσουμε το αεροσκάφος στην Κοπεγχάγη (CPH), όπου υπήρχαν διαθέσιμοι τόσο χώρος σε υπόστεγο όσο και εξειδικευμένοι τεχνικοί», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία και υπογραμμίζει ότι «η πτήση του αεροσκάφους στο Μαϊάμι θα είχε ως αποτέλεσμα την καθήλωσή του «για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, οδηγώντας σε πολλαπλές ακυρώσεις».

«Γυναίκα χωρίς ζώνη ασφαλείας πετάχτηκε στο ταβάνι»

Βίντεο στα social media από το αεροπλάνο δείχνουν αντικείμενα διάσπαρτα στο πάτωμα εξαιτίας των αναταράξεων. Ένας επιβάτης δήλωσε ότι αισθάνεται τυχερός που είναι ζωντανός. «Όλοι στο αεροπλάνο προσεύχονταν και ζητούσαν απλά να προσγειωθούν αντί να πετάξουν πάνω από την ανοιχτή θάλασσα», δήλωσε ο Σόλσταντ την Παρασκευή και πρόσθεσε ότι «μια γυναίκα που καθόταν κοντά του δεν είχε τη ζώνη ασφαλείας της όταν άρχισαν οι αναταράξεις. Πετάχτηκε μέχρι το ταβάνι, όπως μπορείτε να δείτε λίγο στο βίντεο, και στη συνέχεια έπεσε στο πάτωμα».

Οι επιβάτες έγιναν δεκτοί από μια «ειδική ομάδα βοήθειας» κατά την άφιξή τους στην Κοπεγχάγη. Μεταφέρθηκαν σε σε ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της νύχτας έως ότου αναχωρήσουν για τον προορισμό τους.

Οι αναταράξεις είναι η κύρια αιτία τραυματισμών σε αεροσυνοδούς και επιβάτες σε μη θανατηφόρα ατυχήματα σε εμπορικές αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά τα περιστατικά εξακολουθούν να είναι σπάνια. 

Από το 2009 έως το 2023, 37 επιβάτες και 146 μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν σοβαρά λόγω αναταράξεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΙΣΡΑΗΛ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Διεθνή / Το Ισραήλ κατεδαφίζει εγκατάσταση υπηρεσίας του ΟΗΕ για Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Ιερουσαλήμ

Η κίνηση εντάσσεται στη συνεχιζόμενη σύγκρουση του Ισραήλ με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορεί για διασυνδέσεις με τη Χαμάς.
THE LIFO TEAM