Βραζιλία: Άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχθηκε έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο

Βραζιλία: Άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχθηκε έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Άνδρας που είχε ζωστεί εκρηκτικά σκοτώθηκε χθες Τετάρτη το βράδυ στην Μπραζίλια αφού πρώτα αποπειράθηκε, μάταια, να παρεισφρήσει στο μέγαρο όπου βρίσκεται η έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας,

«Ο πολίτης αυτός πλησίασε στο Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο, προσπάθησε να μπει, δεν τα κατάφερε και σημειώθηκε έκρηξη μπροστά στην είσοδο», είπε στον Τύπο η κυβερνήτρια στην Μπραζίλια, η Σελίνα Λεάου.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο για «αυτοκτονία», πρόσθεσε η κυρία Λεάου. «Δεν υπάρχει κανένας τραυματίας», πρόσθεσε. Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε πως άρχισε να διενεργεί έρευνα για τις «επιθέσεις» στο Ανώτατο Δικαστήριο, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός μπροστά στον κορυφαίο δικαστικό θεσμό της Βραζιλίας έπειτα από δυο ισχυρές εκρήξεις, που οδήγησαν στην εσπευσμένη απομάκρυνση όλων όσοι βρίσκονταν στο κτίριο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως υπάρχει πτώμα μπροστά στο Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο», περιορίστηκε να πει στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Βραζιλία: «Ακούστηκαν δυο ισχυρές εκρήξεις»

Νωρίτερα, με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το Ανώτατο Δικαστήριο ανέφερε πως, «ακούστηκαν δυο ισχυρές εκρήξεις» και οι δικαστές, όπως και όλο το προσωπικό, απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το μέγαρο «προληπτικά».

Το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο και το Πλανάλτου (την έδρα της προεδρίας) στην Μπραζίλια. Η προεδρία έκλεισε τις πύλες της και κανένας δεν επιτρεπόταν να εισέλθει σε αυτή, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του AFP. Η πλατεία των τριών εξουσιών αποκλείστηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η Λαϊάνα Κόστα, υπάλληλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που βρίσκεται επίσης στην περιοχή, αφηγήθηκε τον Τύπο πως είδε «άνδρα να περνάει», προτού «ξαφνικά άκουσα έναν κρότο, κοίταξα πίσω κι είδα φωτιά και καπνό».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών του, ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα δεν βρισκόταν στην προεδρία όταν έγιναν οι δυο εκρήξεις, με διαφορά περίπου 20 δευτερολέπτων η μια από την άλλη.

Την 8η Ιανουαρίου 2023, μια εβδομάδα μετά την επιστροφή του Λούλα στην εξουσία, χιλιάδες οπαδοί του Ζαΐχ Μπολσονάρου, του ακροδεξιού προκατόχου του που ηττήθηκε στις εκλογές στα τέλη του 2022, έκαναν έφοδο και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές και στους τρεις θεσμούς στην πλατεία αυτή, προτού οι αρχές να ανακτήσουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο Λούλα θα είναι ο οικοδεσπότης στο Ρίο της συνόδου της G20, όπου αναμένεται οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των είκοσι μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Την Τετάρτη, ο βραζιλιάνος πρόεδρος είναι προγραμματισμένο να υποδεχθεί στην Μπραζίλια τον πρόεδρο της Κίνας, τον Σι Τζινπίνγκ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM
ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM