To Σουδάν προσκαλεί περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις

To Σουδάν προσκαλεί περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Επενδύσεων του Χαρτούμ, Οσάμα Φέισαλ, εξέφρασε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, την επιθυμία για νέα πολιτική επιχειρηματικών συνεργασιών ανάμεσα στην Ελλάδα και το Σουδάν, ώστε να ενισχυθεί εκ νέου η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στην αφρικανική χώρα, που τα τελευταία χρόνια τείνει να φθίνει.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φέισαλ πρόκειται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου, ως επικεφαλής ομάδας κρατικών αξιωματούχων και συμβούλων, προκειμένου να συζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο ίδιος έδωσε έμφαση στην ιδιαίτερα σημαντική ελληνική επιχειρηματική παρουσία στο Σουδάν τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία και άφησε άριστες εντυπώσεις στους κρατικούς αξιωματούχους της Επαρχίας του Χαρτούμ.

Ο κ. Φέισαλ υπογράμμισε ότι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Σουδάν είναι πολλές, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πέμπτη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία παγκοσμίως και ο ορυκτός της πλούτος, η γεωργία-κτηνοτροφία και οι πρώτες ύλες που διαθέτει την καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική για την ανάπτυξη ξένων επενδύσεων.

Παρά τους άφθονους πλουτοπαραγωγικούς του πόρους, σημείωσε, το Σουδάν εξακολουθεί να έχει ανάγκη από υποδομές και κατασκευαστικά έργα, που θα διευκολύνουν την οικονομική του ανάπτυξη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν οι προεκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις για 1 εκατ. πολίτες - Πώς και μέχρι πότε να τις διορθώσετε

Σε περίπτωση που τα στοιχεία των προεκκαθαρισμένων δηλώσεων είναι λανθασμένα ή ελλιπή, οι φορολογούμενοι οφείλουν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, προκειμένου να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν τα σωστά δεδομένα
THE LIFO TEAM
11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Οικονομία / 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχηγοί κρατών, επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς, προκειμένου να αναλύσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΥΡΩΠΗ

Οικονομία / Γιατί οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να παραμείνουν υψηλές στην Ευρώπη ακόμη κι αν τελειώσει ο πόλεμος με το Ιράν

Οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη ενδέχεται να παραμείνουν υψηλές για κάποιο διάστημα, παρόλο που η περιοχή δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα Στενά του Ορμούζ - Τι «κρύβεται» πίσω από αυτό
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια