Εκλογές ΗΠΑ: «Σε επτά ημέρες θα έχουμε την εξουσία» - Στην τελική ευθεία η Κάμαλα Χάρις

Εκλογές ΗΠΑ: «Σε επτά ημέρες θα έχουμε την εξουσία» - Πυρά της Χάρις κατά του Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ - ΜΠΕ
0

Μία ανάσα πριν τις πολυαναμενόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, η Κάμαλα Χάρις σε μία από τις τελευταίες ομιλίες της το βράδυ της Τρίτης, υποσχέθηκε μεταξύ άλλων ότι θα γράψει «νέο κεφάλαιο» στην ιστορία αν κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στην πολυαναμενόμενη ομιλία της, η Κάμαλα Χάρις σκιαγράφησε τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο «ασταθή», τονίζοντας πως έχει καταληφθεί από «εμμονή για εκδίκηση» και πως έχει βαλθεί να αποκτήσει «εξουσία χωρίς όρια». Παράλληλα θέλησε να δείξει την αντίθεσή της με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι χιλιάδες Αμερικανοί που πήγαν να την ακούσουν στην Ουάσιγκτον συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σημείο όπου ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ξεσηκώσει τους οπαδούς του την 6η Ιανουαρίου 2021, προτού πολλοί από αυτούς επιτεθούν στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο, για να αποπειραθούν να εμποδίσουν την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Στη συνέχεια παρουσίασε αισιόδοξο όραμα για το μέλλον της πρώτης παγκόσμιας δύναμης, που είναι «αρκετά μεγάλη για να συμπεριλάβει όλα τα όνειρά μας, αρκετά δυνατή για να αντέξει τις ρήξεις και τους διχασμούς, αρκετά άφοβη για να φανταστεί ένα μέλλον γεμάτο υποσχέσεις». «Ας αγωνιστούμε για αυτή την όμορφη χώρα και σε επτά ημέρες θα έχουμε την εξουσία. Κάθε ένας από εμάς έχει την εξουσία να γυρίσει σελίδα και να γράψει το επόμενο κεφάλαιο της πιο απίστευτης ιστορίας που ειπώθηκε ποτέ», σημείωσε μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Τέλος, η Κάμαλα Χάρις υποσχέθηκε πως σε περίπτωση νίκης της, θα ασκήσει «διαφορετική» πολιτική, δίνοντας έμφαση στο «κόστος ζωής», ιδίως σε βοηθήματα για τη στέγη και την περίθαλψη. Επανέλαβε επίσης την υπόσχεσή της να αποκαταστήσει την προστασία του δικαιώματος στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο, που δυναμιτίστηκε το 2022 από το Ανώτατο Δικαστήριο, που έκανε στροφή στον συντηρητισμό έπειτα από διορισμούς τριών μελών του από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP / DPA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM