Εκλογές ΗΠΑ: «Σε επτά ημέρες θα έχουμε την εξουσία» - Στην τελική ευθεία η Κάμαλα Χάρις

Εκλογές ΗΠΑ: «Σε επτά ημέρες θα έχουμε την εξουσία» - Πυρά της Χάρις κατά του Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ - ΜΠΕ
0

Μία ανάσα πριν τις πολυαναμενόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, η Κάμαλα Χάρις σε μία από τις τελευταίες ομιλίες της το βράδυ της Τρίτης, υποσχέθηκε μεταξύ άλλων ότι θα γράψει «νέο κεφάλαιο» στην ιστορία αν κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στην πολυαναμενόμενη ομιλία της, η Κάμαλα Χάρις σκιαγράφησε τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο «ασταθή», τονίζοντας πως έχει καταληφθεί από «εμμονή για εκδίκηση» και πως έχει βαλθεί να αποκτήσει «εξουσία χωρίς όρια». Παράλληλα θέλησε να δείξει την αντίθεσή της με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι χιλιάδες Αμερικανοί που πήγαν να την ακούσουν στην Ουάσιγκτον συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σημείο όπου ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ξεσηκώσει τους οπαδούς του την 6η Ιανουαρίου 2021, προτού πολλοί από αυτούς επιτεθούν στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο, για να αποπειραθούν να εμποδίσουν την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Στη συνέχεια παρουσίασε αισιόδοξο όραμα για το μέλλον της πρώτης παγκόσμιας δύναμης, που είναι «αρκετά μεγάλη για να συμπεριλάβει όλα τα όνειρά μας, αρκετά δυνατή για να αντέξει τις ρήξεις και τους διχασμούς, αρκετά άφοβη για να φανταστεί ένα μέλλον γεμάτο υποσχέσεις». «Ας αγωνιστούμε για αυτή την όμορφη χώρα και σε επτά ημέρες θα έχουμε την εξουσία. Κάθε ένας από εμάς έχει την εξουσία να γυρίσει σελίδα και να γράψει το επόμενο κεφάλαιο της πιο απίστευτης ιστορίας που ειπώθηκε ποτέ», σημείωσε μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Τέλος, η Κάμαλα Χάρις υποσχέθηκε πως σε περίπτωση νίκης της, θα ασκήσει «διαφορετική» πολιτική, δίνοντας έμφαση στο «κόστος ζωής», ιδίως σε βοηθήματα για τη στέγη και την περίθαλψη. Επανέλαβε επίσης την υπόσχεσή της να αποκαταστήσει την προστασία του δικαιώματος στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο, που δυναμιτίστηκε το 2022 από το Ανώτατο Δικαστήριο, που έκανε στροφή στον συντηρητισμό έπειτα από διορισμούς τριών μελών του από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP / DPA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Διεθνή / Η Ευρώπη σε κλοιό διαδηλώσεων: 410.000 στους δρόμους της Γαλλίας, επεισόδια στην Αλβανία, έφοδοι στην Ιταλία

110.000 διαδηλωτές στο Παρίσι - Σοβαρά επεισόδια στα Τίρανα, αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις ιταλικές πόλεις και ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στις μεγάλες συγκεντρώσεις
THE LIFO TEAM
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΑΝΤ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΧΟΥΘΙ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Ο συνασπισμός υπό το Ριάντ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι

Η Πολιτική Προστασία της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε για σύντομο χρονικό διάστημα προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους για ενδεχόμενο κίνδυνο στις πόλεις Ταΐφ και Γιανμπού
THE LIFO TEAM
ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΛΠΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΒΟΥΤΣΙΤΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Διεθνή / Εκλογές στη Σερβία: Στις κάλπες αύριο εκατομμύρια ψηφοφόροι – Ο Βούτσιτς απέναντι στο φοιτητικό κίνημα

Οι εν λόγω εκλογές θεωρούνται μία από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις στη σύγχρονη ιστορία της Σερβίας, καθώς λαμβάνουν μορφή άτυπου δημοψηφίσματος
THE LIFO TEAM