Γκάφα Κιρ Στάρμερ με τους Ισραηλινούς ομήρους - Αντί για hostages τους είπε sausages

Γκάφα Κιρ Στάρμερ με τους Ισραηλινούς ομήρους - Αντί για hostages τους είπε sausages Facebook Twitter
Κιρ Στάρμερ/Φωτ.:ΕΡΑ
0

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, έκανε μια γκάφα στο συνέδριο των Εργατικών την Τρίτη (24/9), καθώς ζήτησε την επιστροφή των ισραηλινών «λουκάνικων» που κρατούνται από τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου.  

Ο Κιρ Στάρμερ μιλώντας σε ψηφοφόρους των Εργατικών στο Λίβερπουλ, έκανε ένα λάθος -το οποίο διόρθωσε γρήγορα- καθώς απηύθυνε μια παθιασμένη έκκληση για ηρεμία στη Μέση Ανατολή. «Ζητώ και πάλι αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ» είπε αρχικά ο Στάρμερ.  

«Ζητώ και πάλι άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την επιστροφή των λουκάνικων -των ομήρων- και την εκ νέου προσήλωση στη λύση των δύο κρατών, ένα αναγνωρισμένο παλαιστινιακό κράτος δίπλα σε ένα ασφαλές και ασφαλές Ισραήλ» συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, λέγοντας τους Ισραηλινούς ομήρους sausages αντί για hostages.

Η γκάφα σημειώθηκε λίγο πριν ο Κιρ Στάρμερ μεταβεί στην 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου δήλωσε ότι θα πιέσει για την υπόθεση της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα. Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, η βρετανική κυβέρνηση υπό τον Στάρμερ έχει προκαλέσει την οργή του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σταματώντας ορισμένες εξαγωγές όπλων για χρήση στη Γάζα.  

Ως ηγέτης της αντιπολίτευσης ο Κιρ Στάρμερ έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού στο κόμμα του, αλλά αντιμετώπισε εκκλήσεις από ορισμένους στην αριστερή πλευρά των Εργατικών να ακολουθήσει σκληρότερη γραμμή κατά του Ισραήλ για τις ενέργειές του στη Γάζα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: 162 συλλήψεις μετά από αναρτήσεις που εξυμνούσαν την τραγωδία

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ακολούθησαν τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, μετά από αναρτήσεις στα social media που φέρεται να εξυμνούσαν τα περιστατικά και προκάλεσαν έντονη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια
THE LIFO TEAM