Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια: Ο πατέρας είχε κάνει δώρο το τουφέκι στον 14χρονο

Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια: Ο πατέρας είχε κάνει δώρο το τουφέκι στον 14χρονο Facebook Twitter
0

Το τουφέκι τύπου AR-15 που χρησιμοποίησε ο 14χρονος Κολτ Γκρέι για να σκοτώσει 4 άτομα σε σχολείο στην Tζόρτζια ήταν χριστουγεννιάτικο δώρο από το πατέρα του, μετέδωσε το CNN.

Ο έφηβος από την Τζόρτζια κατηγορείται για τέσσερις φόνους - δυο συνομίληκων συμμαθητών του, 39χρονου καθηγητή και 53χρονης καθηγήτριας, που δίδασκαν μαθηματικά - μέσα στο λύκειο Απαλάτσι, στη Γουάιντερ, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ατλάντας.

Οι Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες στον 14χρονο Κολτ Γκρέι ως ενήλικα. Τα εντάλματα σύλληψης που εξασφάλισε το AP τον κατηγορούν ότι χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο επιθετικό τουφέκι.

Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια: Ο πατέρας είχε κάνει δώρο το τουφέκι στον 14χρονο Facebook Twitter
Τα τέσσερα θύμκατα του Κόλιν Γκρέι

Συνελήφθη και ο πατέρας του

Ο πατέρας του εφήβου που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ σε λύκειο της Τζόρτζια, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας εννέα, συνελήφθη με διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δευτέρου βαθμού, ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη οι Αρχές.

Ο Κόλιν Γκρέι, 54 ετών, πατέρας του Κόλτ Γκρέι είναι αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, δύο κατηγορίες δολοφονίας δευτέρου βαθμού και οκτώ κατηγορίες κακοποίησης παιδιών, ανέφερε το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην Τζόρτζια, ο φόνος δευτέρου βαθμού τιμωρείται με 10 έως 30 χρόνια φυλάκισης, ενώ ο φόνος από δόλο και ο φόνος σε βαθμό κακουργήματος επισύρουν ελάχιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια: Ο πατέρας είχε κάνει δώρο το τουφέκι στον 14χρονο Facebook Twitter
Ο 54χρονος Κόλιν Γκρέι

Οι Αρχές είχαν ανακρίνει πατέρα και γιο το 2023

Τοπικοί αξιωματούχοι στη γειτονική κομητεία Τζάκσον είχαν ανακρίνει το 2023 τον πατέρα και τον γιο σχετικά με μια ανάρτηση απειλής διάπραξης πυροβολισμών σε σχολείο. Ο έφηβος αρνήθηκε ότι απειλούσε να πραγματοποιήσει πυροβολισμούς σε σχολείο όταν οι Αρχές τον ανέκριναν.

Τα αντικρουόμενα στοιχεία σχετικά με την προέλευση της ανάρτησης δεν επαρκούσαν για να οδηγήσουν σε σύλληψη. Η σερίφης της κομητείας Τζάκσον Τζάνις Μάνγκαμ δήλωσε ότι εξέτασε την έκθεση από τον Μάιο του 2023 και δεν βρήκε τίποτα που να δικαιολογεί την απαγγελία κατηγοριών εκείνη την εποχή. «Δεν χάσαμε καθόλου την μπάλα σε αυτό», δήλωσε η Μάνγκαμ στο Associated Press. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε με ό,τι είχαμε εκείνη τη στιγμή».

Σε εκείνη την έρευνα του 2023, ο πατέρας είπε ότι είχε κυνηγετικά όπλα στο σπίτι, αλλά ο γιος του δεν είχε πρόσβαση χωρίς επίβλεψη. Όταν ένας ερευνητής από τη γειτονική κομητεία Τζάκσον πήρε κατάθεση από τον Γκρέι πέρυσι, ο πατέρας του είπε ότι το αγόρι είχε δυσκολευτεί με τον χωρισμό των γονιών του και συχνά τον πείραζαν στο σχολείο. Ο έφηβος πυροβολούσε συχνά με όπλα και κυνηγούσε με τον πατέρα του, ο οποίος τον φωτογράφισε με το αίμα ενός ελαφιού στα μάγουλά του.

«Ξέρει τη σοβαρότητα των όπλων και τι μπορούν να κάνουν, και πώς να τα χρησιμοποιεί και να μην τα χρησιμοποιεί», είχε πει ο Κόλιν Γκρέι.

Με πληροφορίες από CNN, Associated Press, New York Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM
Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM
USS Nimitz

Διεθνή / Μήνυμα αποτροπής προς το Ιράν: Αλλαγή πορείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Nimitz προς τη Μέση Ανατολή

Η παρουσία του Nimitz επιτρέπει ταχεία αντίδραση σε ενδεχόμενες κρίσεις, ενώ ενισχύει την προστασία των θαλάσσιων οδών (όπως τα Στενά του Ορμούζ), που είναι κρίσιμες για το παγκόσμιο εμπόριο ενέργειας
LIFO NEWSROOM
Οι επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ αποκαλύπτουν πλήρη έλλειψη καταφυγίων για παλαιστινιακές πόλεις

Διεθνή / Ισραήλ: Οι επιθέσεις του Ιράν αποκαλύπτουν έλλειψη καταφυγίων σε παλαιστινιακές πόλεις

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από ιρανικό πλήγμα στην πόλη Ταμρά κοντά στη Χάιφα, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε καταφύγια και τις ανισότητες που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM