LIVE!

Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια: Ο πατέρας είχε κάνει δώρο το τουφέκι στον 14χρονο

Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια: Ο πατέρας είχε κάνει δώρο το τουφέκι στον 14χρονο Facebook Twitter
0

Το τουφέκι τύπου AR-15 που χρησιμοποίησε ο 14χρονος Κολτ Γκρέι για να σκοτώσει 4 άτομα σε σχολείο στην Tζόρτζια ήταν χριστουγεννιάτικο δώρο από το πατέρα του, μετέδωσε το CNN.

Ο έφηβος από την Τζόρτζια κατηγορείται για τέσσερις φόνους - δυο συνομίληκων συμμαθητών του, 39χρονου καθηγητή και 53χρονης καθηγήτριας, που δίδασκαν μαθηματικά - μέσα στο λύκειο Απαλάτσι, στη Γουάιντερ, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ατλάντας.

Οι Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες στον 14χρονο Κολτ Γκρέι ως ενήλικα. Τα εντάλματα σύλληψης που εξασφάλισε το AP τον κατηγορούν ότι χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο επιθετικό τουφέκι.

Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια: Ο πατέρας είχε κάνει δώρο το τουφέκι στον 14χρονο Facebook Twitter
Τα τέσσερα θύμκατα του Κόλιν Γκρέι

Συνελήφθη και ο πατέρας του

Ο πατέρας του εφήβου που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ σε λύκειο της Τζόρτζια, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας εννέα, συνελήφθη με διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δευτέρου βαθμού, ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη οι Αρχές.

Ο Κόλιν Γκρέι, 54 ετών, πατέρας του Κόλτ Γκρέι είναι αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, δύο κατηγορίες δολοφονίας δευτέρου βαθμού και οκτώ κατηγορίες κακοποίησης παιδιών, ανέφερε το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην Τζόρτζια, ο φόνος δευτέρου βαθμού τιμωρείται με 10 έως 30 χρόνια φυλάκισης, ενώ ο φόνος από δόλο και ο φόνος σε βαθμό κακουργήματος επισύρουν ελάχιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια: Ο πατέρας είχε κάνει δώρο το τουφέκι στον 14χρονο Facebook Twitter
Ο 54χρονος Κόλιν Γκρέι

Οι Αρχές είχαν ανακρίνει πατέρα και γιο το 2023

Τοπικοί αξιωματούχοι στη γειτονική κομητεία Τζάκσον είχαν ανακρίνει το 2023 τον πατέρα και τον γιο σχετικά με μια ανάρτηση απειλής διάπραξης πυροβολισμών σε σχολείο. Ο έφηβος αρνήθηκε ότι απειλούσε να πραγματοποιήσει πυροβολισμούς σε σχολείο όταν οι Αρχές τον ανέκριναν.

Τα αντικρουόμενα στοιχεία σχετικά με την προέλευση της ανάρτησης δεν επαρκούσαν για να οδηγήσουν σε σύλληψη. Η σερίφης της κομητείας Τζάκσον Τζάνις Μάνγκαμ δήλωσε ότι εξέτασε την έκθεση από τον Μάιο του 2023 και δεν βρήκε τίποτα που να δικαιολογεί την απαγγελία κατηγοριών εκείνη την εποχή. «Δεν χάσαμε καθόλου την μπάλα σε αυτό», δήλωσε η Μάνγκαμ στο Associated Press. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε με ό,τι είχαμε εκείνη τη στιγμή».

Σε εκείνη την έρευνα του 2023, ο πατέρας είπε ότι είχε κυνηγετικά όπλα στο σπίτι, αλλά ο γιος του δεν είχε πρόσβαση χωρίς επίβλεψη. Όταν ένας ερευνητής από τη γειτονική κομητεία Τζάκσον πήρε κατάθεση από τον Γκρέι πέρυσι, ο πατέρας του είπε ότι το αγόρι είχε δυσκολευτεί με τον χωρισμό των γονιών του και συχνά τον πείραζαν στο σχολείο. Ο έφηβος πυροβολούσε συχνά με όπλα και κυνηγούσε με τον πατέρα του, ο οποίος τον φωτογράφισε με το αίμα ενός ελαφιού στα μάγουλά του.

«Ξέρει τη σοβαρότητα των όπλων και τι μπορούν να κάνουν, και πώς να τα χρησιμοποιεί και να μην τα χρησιμοποιεί», είχε πει ο Κόλιν Γκρέι.

Με πληροφορίες από CNN, Associated Press, New York Post

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM