ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια: Ο πατέρας είχε κάνει δώρο το τουφέκι στον 14χρονο

Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια: Ο πατέρας είχε κάνει δώρο το τουφέκι στον 14χρονο Facebook Twitter
0

Το τουφέκι τύπου AR-15 που χρησιμοποίησε ο 14χρονος Κολτ Γκρέι για να σκοτώσει 4 άτομα σε σχολείο στην Tζόρτζια ήταν χριστουγεννιάτικο δώρο από το πατέρα του, μετέδωσε το CNN.

Ο έφηβος από την Τζόρτζια κατηγορείται για τέσσερις φόνους - δυο συνομίληκων συμμαθητών του, 39χρονου καθηγητή και 53χρονης καθηγήτριας, που δίδασκαν μαθηματικά - μέσα στο λύκειο Απαλάτσι, στη Γουάιντερ, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ατλάντας.

Οι Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες στον 14χρονο Κολτ Γκρέι ως ενήλικα. Τα εντάλματα σύλληψης που εξασφάλισε το AP τον κατηγορούν ότι χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο επιθετικό τουφέκι.

Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια: Ο πατέρας είχε κάνει δώρο το τουφέκι στον 14χρονο Facebook Twitter
Τα τέσσερα θύμκατα του Κόλιν Γκρέι

Συνελήφθη και ο πατέρας του

Ο πατέρας του εφήβου που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ σε λύκειο της Τζόρτζια, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας εννέα, συνελήφθη με διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δευτέρου βαθμού, ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη οι Αρχές.

Ο Κόλιν Γκρέι, 54 ετών, πατέρας του Κόλτ Γκρέι είναι αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, δύο κατηγορίες δολοφονίας δευτέρου βαθμού και οκτώ κατηγορίες κακοποίησης παιδιών, ανέφερε το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην Τζόρτζια, ο φόνος δευτέρου βαθμού τιμωρείται με 10 έως 30 χρόνια φυλάκισης, ενώ ο φόνος από δόλο και ο φόνος σε βαθμό κακουργήματος επισύρουν ελάχιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια: Ο πατέρας είχε κάνει δώρο το τουφέκι στον 14χρονο Facebook Twitter
Ο 54χρονος Κόλιν Γκρέι

Οι Αρχές είχαν ανακρίνει πατέρα και γιο το 2023

Τοπικοί αξιωματούχοι στη γειτονική κομητεία Τζάκσον είχαν ανακρίνει το 2023 τον πατέρα και τον γιο σχετικά με μια ανάρτηση απειλής διάπραξης πυροβολισμών σε σχολείο. Ο έφηβος αρνήθηκε ότι απειλούσε να πραγματοποιήσει πυροβολισμούς σε σχολείο όταν οι Αρχές τον ανέκριναν.

Τα αντικρουόμενα στοιχεία σχετικά με την προέλευση της ανάρτησης δεν επαρκούσαν για να οδηγήσουν σε σύλληψη. Η σερίφης της κομητείας Τζάκσον Τζάνις Μάνγκαμ δήλωσε ότι εξέτασε την έκθεση από τον Μάιο του 2023 και δεν βρήκε τίποτα που να δικαιολογεί την απαγγελία κατηγοριών εκείνη την εποχή. «Δεν χάσαμε καθόλου την μπάλα σε αυτό», δήλωσε η Μάνγκαμ στο Associated Press. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε με ό,τι είχαμε εκείνη τη στιγμή».

Σε εκείνη την έρευνα του 2023, ο πατέρας είπε ότι είχε κυνηγετικά όπλα στο σπίτι, αλλά ο γιος του δεν είχε πρόσβαση χωρίς επίβλεψη. Όταν ένας ερευνητής από τη γειτονική κομητεία Τζάκσον πήρε κατάθεση από τον Γκρέι πέρυσι, ο πατέρας του είπε ότι το αγόρι είχε δυσκολευτεί με τον χωρισμό των γονιών του και συχνά τον πείραζαν στο σχολείο. Ο έφηβος πυροβολούσε συχνά με όπλα και κυνηγούσε με τον πατέρα του, ο οποίος τον φωτογράφισε με το αίμα ενός ελαφιού στα μάγουλά του.

«Ξέρει τη σοβαρότητα των όπλων και τι μπορούν να κάνουν, και πώς να τα χρησιμοποιεί και να μην τα χρησιμοποιεί», είχε πει ο Κόλιν Γκρέι.

Με πληροφορίες από CNN, Associated Press, New York Post

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εξαντλεί τα αποθέματα όπλων της: Εξαρτάται πλέον από Βόρεια Κορέα και Κίνα

Διεθνή / Η Ρωσία εξαντλεί τα αποθέματα όπλων της: Εξαρτάται πλέον από Βόρεια Κορέα και Κίνα

Ανάλυση αποκαλύπτει ότι η Ρωσία έχει εξαντλήσει τα σοβιετικά αποθέματα όπλων και στρέφεται σε Βόρεια Κορέα και Κίνα για πυρομαχικά και εξαρτήματα - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία;
LIFO NEWSROOM
Καταιγίδα στην κυβέρνηση Τραμπ: Οργή για τους φακέλους Τζέφρι Έσταϊν και τις αποκαλύψεις

Διεθνή / Καταιγίδα στην κυβέρνηση Τραμπ: Οργή για τους φακέλους Τζέφρι Έπσταϊν και τις αποκαλύψεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει σοβαρή πολιτική κρίση καθώς η υπόθεση Έπσταϊν επισκιάζει την ατζέντα του - Εσωτερικές συγκρούσεις, αντιδράσεις από τη βάση του και έντονες πιέσεις από το Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ – ΕΕ: Πώς ο Τραμπ ανάγκασε τις Βρυξέλλες σε υποχώρηση με δασμούς 15%

Διεθνή / ΗΠΑ – ΕΕ: Πώς ο Τραμπ ανάγκασε τις Βρυξέλλες σε υποχώρηση με δασμούς 15%

Η ΕΕ υπέκυψε στις εμπορικές πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, αποδεχόμενη δασμούς 15% στις εξαγωγές της - Τι σημαίνει η «συμφωνία Turnberry» για τη σχέση ΗΠΑ–ΕΕ και ποιος τελικά κέρδισε τη μάχη των δασμών;
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Κυβερνοεπίθεση στην Aeroflot από το «σιωπηλό κοράκι», ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις

Διεθνή / Ρωσία: Κυβερνοεπίθεση στην Aeroflot από το «σιωπηλό κοράκι», ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις

Δήλωση που φέρεται να έκανε ομάδα χάκινγκ η οποία αποκαλείται Silent Crow ανέφερε πως διενήργησε την επιχείρηση από κοινού με μια λευκορωσική ομάδα που αποκαλείται Cyberpartisans BY, και τη συνέδεσε με τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παγώνει ελέγχους εξαγωγών για να εξασφαλίσει συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο

Διεθνή / Ο Τραμπ παγώνει ελέγχους εξαγωγών για να εξασφαλίσει συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο

Σήμερα στη Στοκχόλμη είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν αντιπρόσωποι των κυβερνήσεων των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου για διαπραγματεύσεις για το εμπόριο
LIFO NEWSROOM
Η «Μαύρη Βουνοπλαγιά» της Γροιλανδίας: Δυνατότητες, προκλήσεις, γεωστρατηγική σημασία

Διεθνή / Η «Μαύρη Βουνοπλαγιά» της Γροιλανδίας: Δυνατότητες, προκλήσεις, γεωστρατηγική σημασία

Εξαιρετικά πολύτιμα μέταλλα σπάνιων γαιών «κρύβονται» σε βουνό της Γροιλανδίας - ΗΠΑ, Κίνα και Δανία στο παιχνίδι που παίζεται με φιλοδοξίες και περιβαλλοντικές ανησυχίες
LIFO NEWSROOM