Γεωργιάδης: «Δεν θα εκδώσω την απόφαση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση»

Γεωργιάδης: «Δεν θα εκδώσω την απόφαση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση» Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις εντονότατες αντιδράσεις των γιατρών αναφορικά με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που δεν θα τους επέτρεπε να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση εφόσον δεν κάλυπταν εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία, στις άγονες περιοχές της χώρας φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση. 

«Το έχω πει στη Βουλή από προχθές ότι δεν βλέπω λόγο να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο και δεν σκοπεύω να εκδώσω την υπουργική απόφαση», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ. Στη συνέχεια ανέφερε: «Έχει γίνει μία συνδικαλιστική κινητοποίηση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και από τους κατά τόπους συλλόγους που έχουν ζητήσει από τους ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να μην συνταγογραφούν, εννοώ στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, μεγάλο κόστος.

Άρα οι πράξεις των γιατρών σήμερα μάλλον όχι των γιατρών, των συνδικαλιστών γιατρών, εάν υποτεθεί ότι επιτυγχάνεται, θα σήμαινε πολύ μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Είναι μια εχθρική ενέργεια προς τους ασθενείς, όχι προς τον υπουργό. Προσωπικά πιστεύω θα έχω τα στοιχεία, αύριο θα ανακοινώσω τα στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ. Θα ανακοινώσω στον ελληνικό λαό πόσοι πραγματικά γιατροί δεν έκαναν ηλεκτρονική συνταγογράφηση γιατί καταγράφονται όλα ηλεκτρονικά» 

«Στο νομοσχέδιο έχουμε μια σειρά διατάξεων. Δίνουμε περισσότερα χρήματα στους γιατρούς για να πάνε στα νησιά. Δίνουμε περισσότερες άγονες περιοχές, μεγαλύτερα επιδόματα. Κάνουμε πολύ πιο ελκυστικό το περιβάλλον. Θα έχουμε τελικά προσέλευση γιατρών εκεί που μέχρι χθες δεν είχαμε». Ο ίδιος έκανε έκκληση στους γιατρούς να μην ταλαιπωρήσουν τον κόσμο συνολικά. Ενώ σημείωσε: «Έχω βγει σε δεκάδες ομιλίες μου και λέω σέβομαι τους γιατρούς, τους ξεχωρίζω, τους θεωρώ σπουδαίους.

Τους πείραξε ότι είπα -λέει- σε μια εκπομπή ότι το κράτος μας σπούδασε τζάμπα. Για μένα, για τον Άδωνι Γεωργιάδη θα πω το ίδιο. Εμένα το κράτος με σπούδασε τζάμπα. Δεν το είπα υποτιμητικά».

Για το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τον βουλευτή Παύλο Πολάκη και τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την επίθεση που εξαπέλυσε σε συνεργάτιδά του, είπε μεταξύ άλλων: «Το να κάνεις τον άλλον να κλαίει γιατί δεν του αρέσει το στόμα σου και η έκφραση του προσώπου σου είναι κακοποιητική συμπεριφορά που τιμωρείται από το νόμο. Και ευτυχώς τιμωρείται από τον νόμο γιατί η ανθρωπότητα έχει αφήσει πίσω της τέτοιες βάναυσες συμπεριφορές της εκάστοτε εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους.

Και εδώ έχουμε να κάνουμε με το επιπλέον γεγονός ότι μια γυναίκα εργαζόμενη και ανυπεράσπιστη δεν είχε το δικαίωμα του λόγου, δεν μπορούσε να απαντήσει».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM