ΦΩΤΙΕΣ

Μπαχτσελί κατά Βανδή: Ασέβεια και παράδειγμα ανηθικότητας η στάση της

Μπαχτσελί: «Παραληρηματικός ο Δένδιας, να εξεταστούν οι σχέσεις καλής γειτονίας» - Βέλη και στη Βανδή Facebook Twitter
Ντελβέτ Μπαχτσελί / Φωτ. αρχείου: EPA
0

Τη ρητορική πρόκλησης του Τούρκου προέδρου ακολουθεί ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέγοντας -μεταξύ άλλων ότι ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε παραλήρημα και ότι η Δέσποινα Βανδή ήταν ασεβής και ανήθικη με το να μην τραγουδήσει μπροστά στη σημαία του Κεμάλ.

Ο Ντελβέτ Μπαχτσελί υπεραμύνθηκε της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, χαρακτηρίζοντας τον Νίκο Δένδια «σκοταδιστή» και τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας «αγενείς, δειλές και αλαζονικές», ενώ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να τον βάλει στη θέση του».

«Oι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Δένδια είναι αγενείς, δειλές και αλαζονικές.  Η Ειρηνευτική Επιχείρηση της 20ης Ιουλίου τερμάτισε τις απόπειρες γενοκτονίας των Τουρκοκυπρίων, έκανε τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ να πληρώσουν ένα τίμημα, απέτρεψε τη μετατροπή της Κύπρου σε ελληνικό νησί, εξασφάλισε την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων και άνοιξε την πόρτα στη μετέπειτα 50ετή περίοδο ειρήνης και σταθερότητας» είπε ο Μπαχτσελί, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος του, του εθνικιστικού MHP.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (21/7), ο Ερντογάν σε δηλώσεις έθεσε ως προϋπόθεση του διαλόγου για το Κυπριακό «οι δύο πλευρές να κάθονται στο τραπέζι ως ίσοι και να αποχωρούν ως ίσοι».

Τι είπε για τη Δέσποινα Βανδή

Ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε επίσης στην Δέσποινα Βανδή, καταδικάζοντας την για «ασέβεια» προς την τουρκική σημαία και την αφίσα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, επειδή δεν στάθηκε μπροστά τους για να τραγουδήσει. Ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της ως «παράδειγμα ανηθικότητας» που δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας.

«H ασέβεια μιας Ελληνίδας τραγουδίστριας προς τη σημαία μας και προς την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ στο Τσεσμέ, όπως και η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στα νησιά που είναι υπό την κυριαρχία μας, ζορίζουν τα όρια μας και είναι παράδειγμα της λογικής του εισβολέα και της πρωτόγονης στάσης τους» είπε.

«Πόσο δυνατό είναι να δημιουργήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με αυτό;», κατέληξε ο Μπαχτσελί.

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Πολιτική / Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM