Σικάγο: 102 θύματα πυροβολισμών στους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου

Σικάγο: 100 άνθρωποι δέχτηκαν πυροβολισμούς μέσα στο 4ημερό της 4ης Ιουλίου Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Ένα βίαιο τετραήμερο έζησε η πόλη του Σικάγο, κατά τη διάρκεια των ημερών εορτασμού της 4ης Ιουλίου, όποτε 102 άνθρωποι έπεσαν θύματα πυροβολισμού εκ των οποίων τουλάχιστον 17 έχασαν τη ζωή τους.

Από τις 3 Ιουλίου στις 6 μ.μ. έως τις 7 Ιουλίου στις 6 π.μ., τουλάχιστον 100 άνθρωποι δέχτηκαν πυροβολισμούς και 17 από αυτούς υπέκυψαν στα τραύματά τους, σύμφωνα με την αστυνομία του Σικάγο. Άλλοι δύο άνθρωποι έπεσαν θύματα πυροβολισμών αργότερα στις 7 Ιουλίου, σύμφωνα με την αστυνομία.  

Ο απολογισμός της ένοπλης βίας το τετραήμερο της 4ης Ιουλίου στο Σικάγο, φέτος σημειώνει περίπου 27% αύξηση στους πυροβολισμούς σε σχέση με πέρυσι. Το 2023, η εφημερίδα Chicago Sun-Times ανέφερε ότι τουλάχιστον 73 άνθρωποι δέχτηκαν πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια του τετραήμερου, εκ των οποίων 11 έχασαν τη ζωή τους.   

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αστυνομικές αρχές καθώς και ανεξάρτητοι ερευνητές επισημαίνουν συνεχώς τους καλοκαιρινούς μήνες ως περίοδο αυξημένης ένοπλης βίας, με την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου να αποτελεί μια ιδιαίτερα βίαιη περίοδο κάθε χρόνο τόσο για μαζικούς πυροβολισμούς όσο και για μεμονωμένα περιστατικά. Στις 4 Ιουλίου 2023 σημειώθηκαν περισσότεροι μαζικοί πυροβολισμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες από οποιαδήποτε άλλη ημέρα σύμφωνα με ανάλυση του CNN. Η ημέρα με τους δεύτερους περισσότερους πυροβολισμούς ήταν η 5η Ιουλίου.   

Η ζέστη, λένε οι ειδικοί, μπορεί να αυξήσει τη δυσφορία και την επιθετικότητα σε μια εποχή που τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο και ο θερμότερος καιρός οδηγεί περισσότερους ανθρώπους σε εξωτερικούς χώρους, σε μια χώρα που έχει περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους. 

Ένας από τους νεκρούς του Σαββατοκύριακου ήταν ένα 8χρονο αγόρι που έπεσε θύμα πυροβολισμού μαζί με άλλα δύο αγόρια, ηλικίας 5 και 8 ετών, σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά αρχεία του αστυνομικού τμήματος του Σικάγο. Αρκετοί 15-16χρονοι ήταν επίσης μεταξύ εκείνων που πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Συνολικά, στο Σικάγο καταγράφηκαν 617 ανθρωποκτονίες το 2023, αριθμός μειωμένος κατά 13% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όταν είχαν δολοφονηθεί 709 άνθρωποι. 

Με πληροφορίες από CNN 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Διεθνή / Η Ευρώπη σε κλοιό διαδηλώσεων: 410.000 στους δρόμους της Γαλλίας, επεισόδια στην Αλβανία, έφοδοι στην Ιταλία

110.000 διαδηλωτές στο Παρίσι - Σοβαρά επεισόδια στα Τίρανα, αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις ιταλικές πόλεις και ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στις μεγάλες συγκεντρώσεις
THE LIFO TEAM
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΑΝΤ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΧΟΥΘΙ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Ο συνασπισμός υπό το Ριάντ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι

Η Πολιτική Προστασία της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε για σύντομο χρονικό διάστημα προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους για ενδεχόμενο κίνδυνο στις πόλεις Ταΐφ και Γιανμπού
THE LIFO TEAM
ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΛΠΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΒΟΥΤΣΙΤΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Διεθνή / Εκλογές στη Σερβία: Στις κάλπες αύριο εκατομμύρια ψηφοφόροι – Ο Βούτσιτς απέναντι στο φοιτητικό κίνημα

Οι εν λόγω εκλογές θεωρούνται μία από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις στη σύγχρονη ιστορία της Σερβίας, καθώς λαμβάνουν μορφή άτυπου δημοψηφίσματος
THE LIFO TEAM