Αφροδίτη Λατινοπούλου: Ποια είναι η νέα ευρωβουλευτής της ακροδεξιάς στην Ελλάδα

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Το βιογραφικό της νέας ευρωβουλευτή της ακροδεξιάς στην Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτογραφία: NDP
0

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου είναι μία εκ των 21 ευρωβουλευτών που εκλέγει η χώρα μας, καθώς το κόμμα της «Φωνή Λογικής», που τοποθετείται στον χώρο της ακροδεξιάς, κατόρθωσε να κερδίσει το 3,04% των ψήφων.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου έχει πολλάκις προκαλέσει με τις ακραίες απόψεις της για πολλά ζητήματα, μιλώντας για «λαθρομετανάστες», ενώ κυρίως καταφέρεται εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με σκαιότατους χαρακτηρισμούς, που δεν συνάδουν με τη σύγχρονη κοινωνία μας. Ωστόσο, φαίνεται πως οι ακραίες, μισαλλόδοξες απόψεις της βρίσκουν έρεισμα σε μέρος των Ελλήνων ψηφοφόρων, που την επέλεξαν για την Ευρωβουλή.

Η ίδια αποτάσσεται τον χαρακτηρισμό της ακροδεξιάς, δηλώνοντας πως είναι «φιλελεύθερη οικονομικά, διατρανώνοντας ταυτόχρονα τις αξίες Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια» και αυτοπροσδιοριζόμενη ως «Κεντροδεξιά».

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόμμα της – στον τίτλο του οποίου φιγουράρει και το δικό της όνομα – πήρε κατά τις Ευρωεκλογές 2024, 120.753 ψήφους, με την ίδια να κερδίζει την προτίμηση σχεδόν των μισών ψηφοφόρων της, καθώς καταγράφει 58.503 σταυρούς, με την ενσωμάτωση στο 96,67%.

Ποια είναι η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου γεννήθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε από γονείς εκπαιδευτικούς. Ο παππούς της κατάγεται από τα ακριτικά Βρυσικά του Έβρου και είναι παπάς.

Από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το τένις, πέρασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. ασκώντας στη συνέχεια το δικηγορικό επάγγελμα.

Στο παρελθόν είχε πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία, κατεβαίνοντας στις εκλογές του 2019 ως υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Δεν εξελέγη, ενώ αποχώρησε από το κόμμα διαφωνώντας με βασικές επιλογές του. Είχε επίσης μία σύντομη πολιτική συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, με τον οποίο ήρθαν σε σύγκρουση, για να ιδρύσει τελικά το δικό της κόμμα. Σήμερα είναι μία από τις δύο μόνο γυναίκες – επικεφαλής κόμματος στην Ελλάδα, μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM